Profilový obrázek

mikewin

Miroslav Tomaňa
569

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Jihomoravský, Brno-venkov, Česká republika



    Ad Astra
    Ad Astra (2019)
    0.5
    Nejhorší film, který jsem kdy shlédl. 5% je za to, že bylo v kině teplo a tma, takže se dalo v pohodě usnout, což se mi povedlo přes snahu vidět a pochopit cca 5x. Děj naprosto hloupoučký a nevýrazný. Brad Pitt mluví půlku filmu sám se sebou a líčí své psychologické problémy vzniklé tím, že je otec opustil, aby letěl na konec sluneční soustavy pátrat po mimozemské inteligenci. Akce jako průlet meteorickým rojem s kusem odšroubovaným z vesmírné stanice jako štítem a přesné nasměrování na zachycení se po několika kilometrech letu volným prostorem vlastní vesmírné lodi, prostě ani ne Béčkový, ale spíše eFkový film. Při přistání na Marsu zachrání posádku lodi, která se ho následně bez jakýchkoli předsudků pokusí zabít, což samozřejmě skončí jejich smrtí. Prostě někdo splácal nejhorší scény za sci-fi za posledních x let a vrazil je do tohohle odpadu. Polovina sálu odešla po cca 1/4 filmu a další čtvrtina v půlce. Zbytek nás čekal, že se třeba v závěru něco změní k lepšímu - naprosto zbytečně.
    MEG: Monstrum z hlubin
    MEG: Monstrum z hlubin (2018)
    7
    Nepochopil jsem, proč se tenhle film umístil mezi desítkou nejlepších hororů. Je to jednoznačně komedie, jako všechny Stathamovky - a to píšu s tím, že mám jeho filmy rád. Nemusí se u nich moc přemýšlet, hlavní hrdina vždycky zvítězí a tady klíďo i nad prehistorickým superžralokem, které prostě ve výskoku bodne harpunopu do oka a je hotovo :) Pokud nečekáte něco hlubokomyslného, tak doporučuji.
    Kouzelník Žito
    Kouzelník Žito (2018)
    0.5
    Naprostá zoufalost dát tohle na Štědrý večer. Po úžasných pohádkách typu Tří oříšků, Nesmrtelné tety a třeba Princezny ze mlejna a několika průměrných si tentokráte Česká televize sáhla na úplné dno. Příběh legendárního kouzelníka Žita pojala zcela v relaci s předěláním řeckých bájí americkými filmaři - jen to mohli ještě multi-kulti zmastit nějakým nebílým hercem v roli Žita nebo princezny. Hlavní role "hvězdy" Ulice a nemastného Žita nemohla pomoci ani paní Bohdalová. Zelenka by se měl stydět a už nečerpat na své zpotvořeniny peníze z kapes poplatníků.
    Přání k mání
    Přání k mání (2017)
    2
    Tak tohle je zase jeden z filmů, které raději neměly být natočeny. Děj mírně hloupoučký, herci naprostá nula, bohužel včetně představitelů dětských rolí a vizuálně taky propadák. Jediným štěstím je zhlédnout tuto slátaninu v televizi a po půl hodině čekání na zázrak mít možnost to přepnout nebo úplně vypnout.
    • film jako takový
    Strážci Galaxie
    Strážci Galaxie (2014)
    9.5
    Mimořádně povedené sci-fi z dílny Marvelu. Výborné herecké obsazení, perfektní scénář i režie. Efekty přesně vyvážené, ani málo, ani moc a super především Groot a mýval Rocket Raccoon. Jejich neustávající zvonky mě nepřestávaly udivovat a samožřejmě rozesmávat. Namísto superhrdiny "jen" parta vesmírných zálesáků. Velké PLUS.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci