Profilový obrázek

Kebabkony

106

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Věc
    Věc (1982)
    10
    Mám hodinu po dokoukání a vůbec nechápu, jak jsem si tento snímek mohl nechat ujít, protože je to snad nejlepší horor, co jsem kdy viděl. Samotná VĚC je zde zpracovaná naprosto nechutně a na svojí dobu to vypadá nehorázně dobře. Dokonce i v roce 2023 to působí víc strašidelně než většina hororů. Atmosféra v tomto filmu je neuvěřitelná a krásně je zde vybudovaný pocit, že nikomu se nedá věřit. Hudba tomu všemu dodává ještě lepší zážitek. Tohle prostě nemá chybu a chci to vidět už znova.
    Strážci Galaxie: Volume 3
    Strážci Galaxie: Volume 3 (2023)
    9
    Trvalo to jenom 4 roky než nám Marvel, lépe řečeno James Gunn nadělil výborný film, protože podobné emoce jsem měl naposledy u Endgamu. Po posledních Avengerech Marvelu došel dech a neměl vůbec co nabídnout a to, co vycházelo potom byly splácaný kupy sraček, které mířily na dětský publikum, protože děti se smějí všemu i blbým vtipům. Ale Třetí strážci jsou přesně to rozloučení, které jsme všichni chtěli. Plno emocí, osmdesátkové hudby a skvělých vtipů. Hlavní příběh je rozdělený na dvě linie. Zatímco jedna je ta klasická běž tam a seber tohle a pak to ještě dvakrát opakuj. Ta druhá sleduje minulost Rocketa a ta se mi hrozně líbila, protože byla fakt silná a emotivní jak prase. Co si budem Rocketovi je zde věnováno více prostoru než v předešlých dílech a dozvíme o něm konečně něco víc. Ve finále je to fakt poctivý zakončení Strážců Galaxie. Opravdu jsem měl malé očekávání, protože laťka posledních filmů byla strašně nízko, ale zároveň jsem věřil Gunnovi, že to neposere. Už pár let si říkám, že prostě nejsem cílovka a jde to vidět. Tohle bude společně s Deadpoolem 3 poslední film od MCU, který jsem chtěl vidět.
    Elvis
    Elvis (2022)
    8
    Nejúspěšnější hudební sólový umělec všech dob, taktéž nazýván král rock ´n rollu se konečně dočkal kvalitního filmu, který je plný emocí, lásky, beznaděje a slávy. V rámci 160 minut tak film vypráví o poměrech v americké společnosti v 50-70 letech. Při každé příležitosti režisér používá archivní záběry, která dodávají svěžest a pohled na dobovou a moderní muziku. Což se mi upřímně nelíbilo, protože slyšet nějaký rap nebo dokonce eminema v tomto filmu, to se prostě nehodilo. Tom Hanks si zde na jedničku střihl roli záporáka Toma Parkera, který dělal Elvisovi manažera ovšem pěkně vychcaného a manipulativního. Skoro jsem Hankse ani nepoznal, protože maskéři odvedli sakra dobrou práci. A jaký je vůbec samotný Elvis Presley v podání né tak úplně známého herce Austina Butlera. Jedním slovem dechberoucí. Potom co jsem viděl ostatní kandidáty, mezi kterými byl Harry Styles nebo třeba Aaron Taylor - Johnson, tak Austin byla jasná trefa do černého a už teď doufám, že herec bude nominován na oscara, protože to co předvedl bylo neuvěřitelný a více dřiny v jednom filmu jsem nikdy neviděl a musel do toho dát všechno. Občas se mi stávalo, že jsem si nebyl jistý, jestli koukám na pravého Elvise nebo na herce. Každý pohyb i zpěv byl dokonale napodoben a fakt tleskám ještě jednou za to co tento poměrně mladý herec dokázal. Přesto, že můj hlavní music taste je heavy metal, tak tohoto umělce poslouchám už asi 4 roky a pořád mě nepřestává udivovat a bavit. To byl taky ten důvod proč mi při sledování ukápla slzička, ale to už u těchto filmů bývá. Tento pocit jsem třeba u Bohemian rhapsody nezažil, a to i přesto, že se jednalo o kvalitní počin, který bohužel si hodně věcí poupravil a nepůsobil pro mě tak smutným dojmem. Jediný mínus, co film má je občas nepřehlednost střihu a přechod do jiných lokací.
    Top Gun: Maverick
    Top Gun: Maverick (2022)
    10
    Nový Top Gun je jednoduše fenomenální a utkví mi v paměti na hodně dlouhou dobu. Už od první minuty, kdy startují F-18 na letadlové lodi, Tom Cruise jezdí na motorce nebo vzlet hypersonického letounu, tak se mi srolovaly ponožky a málem jsem se udusil popcornem. První díl mě nikdy moc nebavil i když jsem věděl, že to je klasika, která na svojí dobu je poměrně slušná jízda. Vždycky mi stačil film Žhavé výstřely s Charliem kokeš Sheenem. Věc, která se mi už dlouho u filmu nestala byla předpovídání scén. Já jsem prostě netušil co se jako má stát a to v roce 2022 je to docela vzácnost. Top Gun: Maverick je poctivý blockbuster, který se drží ve stylu 80-90 let a nemusí se zde používat zbytečné CGI nebo zelené plátno. Taky aby jo, když herci museli letět ve skutečných F-18 a zdolat přetížení až 10g. Nebál bych se říct, že po novém Batmanovi to je zatím nejlepší film roku a doufejme, že ho jistý film s modrými šmouly nepřekoná.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci