Profilový obrázek

Jakub Kryštof

72

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Mladá dáma
    Mladá dáma (2024)
    6
    Trailery slibovali zajímavý fantasy survival horror a já se opravdu těšil. Bohužel musím říct, že to nesplnilo moje očekávání. Snímek má zvláštní tempo, kdy závěr je takový dvojitý a za mě působil nějak nezaslouženě. Celá zápletka byla do jisté míry předvídatelná a to mě trošku mrzelo. Jsem rád, že Millie Bobby Brown dostala konečně serioznější roli a moc jí to tu sedí. Jinak určitě chci zmínit vizuální zpracování, které zde v některých záběrech je opravdu pastva pro oči, jen škoda, že v úzkých tunelech a jeskyni nestrávíme víc času. Bohužel k vizualu se váže i drak a jeho design byl pro mě slušný zklamání, prvek netradiční zorničky byl fajn dont get me wrong, ale jinak jsem velmi nespokojený a ať už to nerad přiznávám hodně mi to zkazil zážitek z celého snímku. I tak jsem se, ale rozhodně nenudil.
    Kosmonaut z Čech
    Kosmonaut z Čech (2024)
    5
    Na film jsem čekal ve velkém napětí. Kniha se mi moc líbila a fakt, že se jí Netflix rozhodl adaptovat mě potěšil. Bohužel úplně nevím co si výsledku mám myslet. Film podle mě úplně nezvládl prodat stejnou atmosféru a tón jaký měla kniha. Což nemusí být samo o sobě vůbec špatně, své fanoušky si snímek určitě najde, ale ani po vizuální stránce to prostě není žádná sláva a nadprůměrná hudba to nezachraňuje. Výsledek je tak takový nemastný, neslanný. Jednoduše film po kterém se nejspíš brzy slehne zem.
    • Hudba
    • Nepoutavý vizuál
    • Práce s materiálem předlohy
    Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně
    Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023)
    5
    Tenhle Snyderův počin jsem si musel nechat uležet v hlavě (A to, že tu toho k uležení moc není). I přesto, že jsem se u snímku rozhodně nenudil, cítil jsem jisté až znepokojivé zklamání. Problém vidím hlavně v postavách, ty hlavní jsou nezajímavé a nesympatické, ty postranní jsou zajímavé ale o nich se skoro nic nedozvíte, takže ve finále rozpačitě čekám na další díl s nadějí, že se dozvím víc. Což nevnímám zrovna pozitivně. Děj není taky nic nového nebo neotřelého a opět jenom doufám že "in big picture" a kontextu dalších částí se ukáže, že to vscehno mělo svůj význam. Jakožto fanoušek Snydera mě to mrzí, ale v tuto chvíli bych film nikomu s klidným srdcem nedoporučil.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci