silentshadow

Komentáře 11

Od nejnovějších
  1. Fakjů pane učiteli 3
    Fakjů pane učiteli 3 (2017)
    5.5
    Rád bych film jako takový hodnotil kladně, ale nemohu. Jednak viz níže se jedná o pokračování a ne všechny pokračování se zrovna obecně u filmů povedly viz tento film. Za druhé je 3 sice vtipná jako vždy, ale jedná se spíše o film tzv. k odpočinku, jinými slovy po něm chytřejší nebudete a celkově je film takový zběsilý a je vidět, že si s ním filmaři moc práce nedali. Takže 55%
  2. Hlava Medúzy
    Hlava Medúzy (2021)
    3
    Slabá detektivka tak na 30%, škoda, že se dnešní filmaři nespokojí se skvosty, které byly v Čechách natočeny jako např. Ztracená brána.
  3. Kid
    Kid (1921)
    10
    Dříve jsem si myslel jak grotesky nebudou vtipné. Ale zmýlil jsem se. Tato groteska je fakt vtipná a i když po sobě zrovna herci neházejí šlehačkové dorty i bez toho se humor obejde.
  4. Mlčení jehňátek
    Mlčení jehňátek (1991)
    10
    To víte, ve vězení mohou být i bývalí psychiatři jako Hannibal. Musím rozhodně zmínit úžasný výkon Anthonyho Hopkinse jakožto intelektuálně-brilatního kanibala, který pořád vystupuje kultivovaně i přesto, že je za sklem ve vězení a Jodie Fosterové jako agentky FBI. Ze začátku jsem si myslel, že film bude velice děsivý, morbidní atd. a na humor tam nebude vůbec čas. Nicméně překvapily mne vtipné hlášky a komunikace mezi Hannibalem a Starlingovou, které vypadala téměř běžně. Až zhruba v polovině dojde na lámání chleba nejen s Hannibalem, ale i s obávaným Buffalem. Nejlepší thriller přetékající napětím, které by se dalo krájet, jen škoda, že nakonec Hannibala už nikdo neviděl a kdo ano, tak ho nepoznal, ale to už pozná sám filmový divák.
  5. Četník ve výslužbě
    Četník ve výslužbě (1970)
    7
    Funes skoro opět nezklamal, nejlepší byla snad ta scénka s trezorem, ale jinak se mi zdá, že nějaké díly byly přesto vtipnější a všeobecně lepší, povedenější a s větším množstvím zápletek. Nejlepší mi přijde díl Četník ze Saint-Tropez. Jistou nevýhodu v pokračování filmů vidím vtom, že ty další pokračování či navazování se ve většině případů nepovedou, proto hodnotím 50 na 50.
  6. Grand restaurant pana Septima
    Grand restaurant pana Septima (1966)
    10
    Vynikající Funes, který opět nezklamal svým vtipem a vztekem. Jeden z nejlepších jeho filmů. Komedie, která si opravdu zaslouží označení komedie. Nejlepší film s Funesem, kteý jsem kdy viděl!
  7. My
    My (2019)
    3
    Tohle, že je horor? Ano, musím scénář pochválit nevím jestli bych zvládnout vymyslet něco takového, ale vadí mi, že jsem se při celém filmu vůbec, ale vůbec nebál. No snad bude teda pokud bude pokračování lepší.