danik02

Daniel Borák

Komentáře 9

Od nejnovějších
  1. Teorie velkého třesku
    Teorie velkého třesku (2007)
    8
    Seriál si i s desátou sérií zachovává šmrnc, ačkoliv kvalitou je o kousek níž než v pvodních sériích. Z geek seriálu se čím dál víc stává klasický sitcom o vztazích mezi hlavníma postavama. I přesto je však stále vtipný a zůstává jedním z nejkvalitnějších seriálů současonsti.
  2. The Grand Tour
    The Grand Tour (2016)
    6
    Top Gear 2.0. Trojice Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May cestuje po celém světě a zkouší nová auta, proti Top Gearu však chybí známá testovací dráha, tajemná postava Stiga a známé osobnosti. Komedie je prakticky stejná, ale The Grand Tour bohužel nic nového nepřidává a zatím je po třech dílech slabší verzí už známého.
  3. Fantastická zvířata a kde je najít
    Fantastická zvířata a kde je najít (2016)
    6
    Film který není v žádném ohledu špatný, ale zároveň nikde nevyčnívá. Postavy jsou průměrné, samotný příběh nemá zajímavé zvraty a je značně předvítalný. Jediné, co filmu zachraňuje alespoň průměrné hodnocení, je skvělá animace zvířat a komedie s nimi spojená.
  4. Star Trek: Enterprise
    Star Trek: Enterprise (2001)
    8.5
    Ze začátku pomalejší, ale především v třetí řadě svým příběhem ukazuje, proč je Star Trek tak populární sérií. Spolu s příběhem jako pilíř slouží posádka Enterprise, která je skvěle napsaná. Bohužel po čtvrté řadě byl seriál ukončen a nevypadá, že by byl obnoven.
  5. Deadpool
    Deadpool (2016)
    8
    Deadpool, aneb čtvrtá stěna tu vlastně není. Hlavní hrdina není držen zpátky morálkou jako Superman, a může tak říkat a dělat co se mu zlíbí. Příběh je jednodušší, ale jde zde hlavně u komedii, která ve většině případů funguje. Určitě film, který mohu doporučit.
  6. Sebevražedný oddíl
    Sebevražedný oddíl (2016)
    7
    Sebevražedný oddíl nabízí zajímavý koncept, kterému však vadí, že superpadouši jsou po postupném představování vlastně klaďasové, jen s potrhlým smyslem pro humor. Největším zklamáním je příběh a choreografie boje, kde jen nabízí hlavní partě možnost se předvést tím, že minioni střemhlav nabíhají na soupeře a hlavní záporáci mají inteligenci mid-game bosse z béčkové PC hry. Přesto však film baví, hlavně díky postavě Harley Quinn.
  7. Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder
    Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder (1980)
    9.5
    "Nové naději" se svého času podařilo vystavět svébytný svět Star Wars universa, ale až "Impérium vrací úder" ho naplnilo hlubší mytologií, a stalo se duchovním pilířem celé ságy. Temnější, výpravnější, efektnějši, objevují se tu motivy, které spojují celý příběh do komplexního celku.
  8. Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje
    Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977)
    9
    Star Wars nabízejí dokonalý filmový zážitek. Triky a výprava, za které by se nemusela stydět ani řada filmů vznikajících v současné době, neskutečná hudba, která vešla do hudebních dějin, a příběh, který se nikdy neomrzí... Je to opravdová klasika a George Lucas si všechny superlativy, které na jeho hvězdnou ságu pějí kritici a fanoušci právem zaslouží.
  9. Star Wars: Síla se probouzí
    Star Wars: Síla se probouzí (2015)
    7.5
    Vynikající práce po technické a vizuální stránce, v tom film nezklamal. Viděli jsme známé věci ze Star Wars, světelné meče, stormtroopery, Hana Sola a další staré známé. Film ale pokulhává po příběhové stránce. Asi nikdo se nedokázal ubránit dojmu, že to co vidí, už jednou viděl. Film je bohužel až moc spíše remakem než pokračováním s originální myšlenkou a posunem děje. Spousta událostí se opakuje, akorát s jinými postavami. Nicméně fanoušek si jistě přijde na své a u filmu se pobaví.