pesrex4

Antonín Dvořák

Komentáře 16

Od nejnovějších
  1. Cesta do lesa
    Cesta do lesa (2012)
    7
    FIlm natočil ve svém duchu, s jasným Vorlovským rukopisem, se sklepáckou poetikou. Vorel je stále skvěle odvážný a pokud si chcete oblíbit myslivce (opravdu jsou neskrytě filmově hodní), pak hurá do lesa na obrázky, kde nad houbičkami "zvítězí" kulovnice, policie a reálný vesnický život:), nebo co chcete. To je taky výhoda filmu:).
  2. Cesta ven
    Cesta ven (2014)
    7.5
    Český lev je na správném místě.Velmi kvalitní a hlavně nevycucaný z prstu. Klaudia Dudová skvělá. Její ztvárnění hlavní hrdinky je přesnou kvintesencí toho, co i ten nejzavilejší nácek tuší - že cigoši jsou stejnej biologickej druh jako von a lidi jsou formovaný spoustou faktorů a nikdy nejsou jenom dobrý a jenom špatný. Žaneta je Rómka a nechce ve světě gadžů splynout a žít jako oni. Nedělí, neseparuje, prostě chce žít jako normální člověk
  3. Padesát odstínů šedi
    Padesát odstínů šedi (2015)
    4
    Knihu jsem sic nečetl, znám její obsah pouze z vyprávění, přesto jsem byl zvědav, jak si s tím filmaři poradí a musím uznat, že zklamán jsem nebyl, ale ani nadšen. Film měl dobrý potenciál, nápad, ale chybělo mu to, co dělá film filmem a to jsou emoce. Díky tomu se film stává průměrným tv filmem, kterých je spousty. Doufám, že pokud bude 2. díl, bude lepší režisér a hercům dojde, že nestačí pouze odříkat scémář, ale i zahrát svou roli.
  4. Vetřelec
    Vetřelec (1979)
    8.5
    O kvalitě filmu svědčí to , že ani po letech neztratil příliš na své působivosti. Scott přitom buduje napětí tak trochu v Hitchkokovských tradicích, což filmu pčidává ještě na síle. Byl to jeden z milníků v tomto žánru a tak následující díly to měly velice těžké
  5. Babovřesky 3
    Babovřesky 3 (2015)
    2
    Snad pan Troška věděl, že se už nastavovat nedá a tema je vyčerpané.Nebýt krásných záběrů z jihočeské krajiny (a to pan Troška umí znamenitě), děj je předem předvídatelný. Jednička byla pěkná, Dvojka byla horší a Trojka je nejhorší. Mám letní komedie Zdeňka Trošky ráda,ale Jihočeské vesnické téma ve třech dílech je už prázdné
  6. Pojedeme k moři
    Pojedeme k moři (2014)
    10
    Velmi kvalitně a originálně pojatá prvotina herce Mádla, jehož jsme dosud vídávali jen před kamerou.Emotivní vyústění je mnohem překvapivější , než by byla spousta řečí okolo k danému tematu. Hlavnímu hrdinovi lze věřit od začátku do konce i to, jak se "srovnal" se svým objevem.Film plný emocí!
  7. Angelika, markýza andělů
    Angelika, markýza andělů (1964)
    8
    Chci - li si užít velké romantiky, nezklame Angelika. První díl je jednoznačně nejlepší, ale i ostatní si drží onu nezapomenutelnou romantickou atmosféru a obsadit do hlavní role Michèle Mercier byla prostě trefa do černého. Její nadabování hlavní představitelky do češtiny je, zdá se mi , ještě romantičtější hlas než v originále.Viděljsem i muzikál téhož názvu, ale to se nedá s filmem srovnávat ani potmě.
  8. U pokladny stál...
    U pokladny stál... (1939)
    9
    Burianovskou a československou černobílou komedii mohu vidět pokaždé, když mě přepadají chmury a 100% potěší, i když neřeší žádné podstatné problémy minulosti ani dneška.Chvála, že se zachovaly tyto nahrávky i pro budoucí generace.
  9. Hodinový manžel
    Hodinový manžel (2014)
    9
    Film velmi očekáván v Nymburce, kde se odehrává stěžejní část - vidět Bolka Polívku jak se prochází po Rejdišti(dříve prý Kozí plácek čili Kozina), ale i starý plavecký bazén(zřejmě horší nikde filmaři nenašli.David Novotný se dostane do finančních potíží a jeho parta kamarádů se mu rozhodne společně s dluhy pomoci zavedením služby Hodinový manžel. Ústřední postavou je David Novotný a hlavním příběhem je ,kromě snahy zachránit zadlužený bazén, krize Davidova manželství. Ostatní postavy jsou ve filmu jen okrajově a jejich charaktery nejsou moc propracované. Nenáročná česká komedie, která neurazí a místy pobaví. Příběh je sestaven jednoduše, žádné složité dialogy ani zápletky. Zábavný film.
  10. To neznáte Hadimršku
    To neznáte Hadimršku (1931)
    9.5
    Nadčasové herecké mistrovství Vlasty Buriana si nikdy nenechám ujít pro jeho komediálnost a zvláště širokou škálu herecké mimiky,kterou Vlasta Burian oplýval.Ať divák shlédne kteroukoliv z jeho dnes už filmů pro pamětníky, vždycky se potěší na duši.Nelíbí se mi ale jeho "imitátoři", pokud si vymýšlí rádoby promluvy k současné situaci.Vlasta Burian byl jen JEDEN.
  11. Byl jednou jeden král...
    Byl jednou jeden král... (1954)
    10
    Nejen skvěle nafilmovaná česká klasika, ale i přehlídka těch nejlepších herců, které v té době žili.Tradiční "vánoční" pohádku si nikdy nenechám ujít.Výborná pohádka s vynikajícím obsazením, krásně zahraná a zároveň i s poučením. Škoda, že takové pohádky už nevznikají, ty moderní bývají přeumělkované.
  12. Dívka na koštěti
    Dívka na koštěti (1971)
    10
    Nestárnoucí a nepřekonaná ani dalším pokračováním Dívka na koštěti, (dnes už vlastně babička).V době svého vzniku doslova šokovala nevídanými filmařskými triky a při tom byla líbezná a divácky poutavá.Ústřední píseň si dodnes prozpěvují diváci po shlédnutí v televizi a i dnešní děti ji milují.Herecky dokonalá, režijně na výši.Mnohé tehdy mladé herce můžeme dnes vidět jako zralé umělce.Více takových filmů!
  13. Cesta do pravěku
    Cesta do pravěku (1955)
    9.5
    Je až s podivem jak Karel Zeman dokázal bez pomoci laserových filmových triků natočit něco tak úžasného. Dodnes film okouzluje mladé diváky, jako kdysi okouzlil nás.
  14. Bony a klid 2
    Bony a klid 2 (2014)
    2.5
    Neuspokojivý film.Scénář se skládal z posbíraných komunálních i politických fórů. Nejen jakési bubliny ve filmu a titulky mi moc nedávaly smysl.