Profilový obrázek

marvan

Martina Vaňková

Komentáře 140

Od nejnovějších
  1. Fanny a Alexandr
    Fanny a Alexandr (1982)
    8
    Bergman a jeho klasika, jeho detstvi a hrozne dlouhy film...kdo ma rad sever a Bergmana, v jeho vyctu zhlednutych filmu, toto jiste nechybi, je to klasika.
  2. Na druhé straně
    Na druhé straně (2010)
    7.5
    Setkani dcery s umirajici matkou po letech a nejsou to prijemne vzpominky, z hlubin se objevuji temna zakouti zivota, kostlivci rodiny vylezaji na povrch...
  3. Toscana
    Toscana (2022)
    8
    Netflix, ale presunout se ze severu na jih mam rada, a na jihu, tam je to o jidle, proto se mi film libil, i tim dejem, kde laska ma svou roli.
  4. Červená tečka
    Červená tečka (2021)
    8.5
    Skandinavske filmy sleduju kvuli tomu, ze na sever patrime jednou nohou. Tenhle zanr uplne nevyhledavam, lec dcera me premluvila a film byl zajimavy, az na ten konec, ktery vesely neni...proste to severske temno...napeti od zacatku az do konce.
  5. Božská Ema
    Božská Ema (1979)
    7.5
    Herecka legenda Bozidara Turzonovova, videla jsem davno, skvostni slovensti herci jako i Juraj Kukura, Adamira... zivot Emy Destinove. Proc ne.
  6. Havel
    Havel (2020)
    8
    Film se mi libil, neco mozna fikce, neco verohodne, celkovy dojem priznivy a pozitivni, i herecky vykon Viktora Dvořáka
  7. Chalífát
    Chalífát (2020)
    8.5
    Skvely, mam rada svedske filmy, serialy moc ne, cekat na pokracovani, nebo koukat dlouho do noci, ale od tohodle neslo odejit...na Netflixu. Vymyte mozky a spatne konce...jiny pohled do zakulisi Svedska. Jako cechosvedska rodina ledacos vim, znam, ale i tak, tohle je prece jen beznym lidem vzdalene...
  8. Střídavá péče
    Střídavá péče (2017)
    7
    Nakonec to vse dopadlo jinak, nez to vypadalo, preci jen manzel prekvapil a nebylo to tak, jak to podaval..vztahy, komu verit a komu, kdo je lhar, to same u soudu, jak to ma soud posoudit, pochopit, videt do zakulisi..
  9. Třetí princ
    Třetí princ (1982)
    7
    Hlavni role jako ve Trech oriscich pro Popelku, ale dam prednost jine pohadce, ovsem kvuli hercum je fajn se podivat i na tento film.
  10. Blondýnka
    Blondýnka (2022)
    7.5
    Film, o kterem se v posledni dobe hodne mluvilo, psalo, nejen proto, ze je cernobily, ale udajne, ze jen pro silne nervy..nerekla bych. Navic fikce, jak je zduraznovano. Vykon herecky A. de Armas velmi duveryhodny.
  11. Známí neznámí
    Známí neznámí (2021)
    9
    Skvele a ta hudba, ceska i slovenska. Asi treti verze tohoto pribehu, kterou jsem videla, ale tahle se mi libila moc, film, ktery pobavi a dobre naladi, zklamat nemuze a ceskoslovenske obsazeni navic.
  12. Čelisti
    Čelisti (1975)
    8
    Stara dobra klasika, i kdyz ty konce, to Egypta to pak moc nelaka, a jinde opatrne, tak dopadnout nechcete, jako korist.
  13. Srdce na dlani
    Srdce na dlani (2022)
    7.5
    No jo, kdyz prijedou kamaradky z ciziny, na co chteji jit, samozrejme na cesky film, takze pri te prilezitosti jsem tento cesky film videla, ale jo, dalo se. Herecke obsazeni ok.
  14. Vyšehrad: FYLM
    Vyšehrad: FYLM (2022)
    9
    Skvely film, jednou takhle prijdu do kina na jiny film a tam fronta, ptam se, na co lidi jdou, pry Vysehrad, vubec jsem netusila, o co jde, tehdy jsem sla na jiny film. Pozdeji jsem cetla samou chvalu, takze jsem vyrazila do kina taky a vratila se nadsena, skvely humor, doporucuju, nektere scenky nezapomenutelne, plus hotel Sen v Senohrabech, misto, kde mame chatu, to se mi libilo taky, ze tam hotel hral...legrace, libilo velmi.
  15. Top Gun: Maverick
    Top Gun: Maverick (2022)
    7.5
    Videla jsem, ale neni to zanr filmu, ktere vyhledavam, spis tema pro muze. I kdyz pohled na Toma Cruise je sympaticky a samozrejme nechybi love story s happy endem, bez ktere by to nebylo ono.
  16. Luxor
    Luxor (2020)
    8.5
    Film, ktery se promital v ramci nahradniho festivalu pod nazvem Tady Vary. Film na tema vzkrisene byvale lasky, kupodivu happy end.
  17. Raoul Taburin
    Raoul Taburin (2018)
    7.5
    Komiksový film podle M. Sempeho skoro jako prijemny, oddechovy letni film. Taburin, kteremu se podari skoro cely zivot tajit, ze neumi jezdit na kole. Utaji to pred celou rodinou az do jedne osudne chvile...nejen filmv videt, ale i knihu si precist je k tomu dobre.
  18. Meky
    Meky (2020)
    8.5
    Velmi mily, prijemny film, ktery jsem videla v ramci Tady Vary v butikovem kine Pritomnost.Kdo se navic nesetkal s hudbou Mekyho, pro mnohe mladi. Byla jsem na koncerte, videla jsem film, byla jsem.v Doupeti Mekyho Zbirky, Meky jede stale, i po boku mladych.
  19. Valčík pro Monicu
    Valčík pro Monicu (2013)
    8.5
    Jeden z nejlepsich filmu, co jsem v posledni dobe videla. Skvela Monica Z., jeji pisne a hudba. Musela jsem si vse pak opakovane poustet znovu a znovu. Hymna Stockholmu, jedna z pisni, i ty dalsi. Hlavni predstavitelka skvela, stejne tak Sverrir Gudnason, ktery hral i ve filmu o Borgovi a to Borga.
  20. Nikdy neodvracej zrak
    Nikdy neodvracej zrak (2018)
    9
    Tento trihodinovy film nezklamal, i kdyz jsem se obavala te delky, jestli to vydrzim..ale uz to herecke obsazeni se zdalo zajimave, inspirace nemeckym malirem, ktery mel par let zpet vystavu v Praze, a kde jsem byla, o to vice...Gerhard Richter..obsazeni skvele ...a ta laska, podton filmu...
  21. Úhoři mají nabito
    Úhoři mají nabito (2019)
    4.5
    Od Vladimira Michalka bych ocekavala nejaky zajimavy film, coz v jeho pripade vetsinou v minulosti platilo. Na film Uhori maji nabito jsem sla nahodou a nejakym omylem v laznich, prselo, zima, nebylo co delat a plus Michalek...z celeho kina bylo nejhezci kino, film povazuju za naprosto zbytecny a ztratu casu a vyhozene penize..i to je zkusenost.
  22. Skleněný pokoj
    Skleněný pokoj (2019)
    7.5
    Nebyla jsem nikdy ve Vile Tugendhat, knihu jsem necetla, tak jsem se aspon prostrednictvim filmu prenesla do vily...a to byl pro me ucel filmu...a duvod navstevy kina. Zajimala me i svedska herecka v jedne z hlavnich roli. Hanna Alstrom pro me do te doby neznama...
  23. Složka 64
    Složka 64 (2018)
    9.5
    Pro me druhy film z teto ctyrdilne serie se skvelym N. L. Kaasem v hlavni roli Carla a jemu sekundujicim Asadem, kterereho ztvarnil Fares Fares...napeti od prvni chvile, socialni presah, jak kritiky pisou, zvlastni praktiky v Dansku v minulosti, ktere mnohym znicily zivot. Vzhledem k tomu, ze knihu jsem necetla, cekala jsem do posledni chvile, co se stane...skvely...severske filmy jsou proste skvele.
  24. Debbie a její parťačky
    Debbie a její parťačky (2018)
    7
    Hvezdne obsazeni filmu a dobre kritiky, asi jsem ocekavala vice, ocekavani prinesly hlavne herecky. Dej je pokusem o kradez nahrdelniku... má hodnotu 150 milionů dolarů a posledních 50 let ležel zavřený v trezoru...ted jen sestavit tym, ktery si s kradezi poradi, a to se i stane...
  25. Bestiář
    Bestiář (2007)
    8.5
    Knihy Bary Nesvadbove čtu rada, některé, takže to pak znamená jít do kina i na film, pokud se objeví v kinech, jak byla kniha přenesena na plátno....režie Irena Pavlaskova, krásná Danica Jurcova, zamilované tema s Karlem Rodenem v hlavní roli, Marek Vašut a další...
  26. Tisícročná včela
    Tisícročná včela (1983)
    8.5
    Legendární Jakubiskův film s krásnými i skvělými slovenskými herci jako Jozef Kronér, Štefan Kvietik, Michal Dočolomanský....patřilo k povinnosti jít na tento film za socialismu...vidět Jakubiska a jeho filmy. Studijní výbava a základní kulturní přehled....
  27. Přijela k nám pouť
    Přijela k nám pouť (1973)
    7.5
    Populární film režisérky Věry Plívové Šimkove s mladými herci, v budoucnu populárními v dalších filmech, jako Yvetta Kornová, Zuzana Bydžovská, Miroslav Vladyka....krásná letní atmosféra s pouti, která přijíždí na vesnici a dej, který se kolem toho odehrává
  28. Arabela
    Arabela (1980)
    7.5
    Arabela a její prsten, krásná Jana Nagyová a její zla sestra Xenie v podání Dagmar Patrasové. Pan Majer alias Vladimír Menšík a kouzelník Rumburak Jiřího Lábuse.... skvělý herec Vladimír Dlouhý, pohádka na kterou se nezapomíná. Jana Brejchová jako královna a jiní.
  29. Dívka na koštěti
    Dívka na koštěti (1971)
    8
    Legendární Saxana, kdo by neznal Petru Černockou jako dívku na koštěti. Nezapomenutelný český film režiséra Vorlíčka, ke kterému byl pro úspěch později natočen i druhý díl. Ale jednička je klasika. Nelze překonat. Mladý Kraus, Hrušínský a mnoho dalších známých postav.
  30. Hastrman
    Hastrman (2018)
    8.5
    Charismatický herec Karel Dobrý v hlavní roli tohoto filmu jako baron, v dalších rolích stojí za zmínku zejména Simona Zmrzlá, neoukoukaná tvář českého filmu, Jiří Lábus jako baronův sluha, ale i další jako třeba Norbert Lichý. Filmový debut režiséra Ondřeje Havelky, zajímavé scenérie, i krajina i ona role barona, který v sobě skrývá ještě druhou tvář.
  31. Andělská tvář
    Andělská tvář (2002)
    8
    Legendarni film uz proto, ze to byl zacatek konce Jiriho Pomejeho a tento film ho doprovazi po cely zivot, nasledne i rozchod s hlavni predstavitelkou ve filmu, Michaelou Kuklovou...myslel to dobre, ale nevyslo to, a ve filmu klaster Chotesov, kde byla moje babicka v mladi...
  32. Slunce, seno, jahody
    Slunce, seno, jahody (1983)
    7.5
    Klasicky Troskuv film, mam pocit, ze jsem to videla nekde na cestach, dokonce jsem se s Blazenou setkala kdysi v Recku...venkovsky humor, nic narocneho, pokud se nekdo chce odreagovat, nemyslet na starosti a tento styl mu vyhovuje, bude jiste velmi spokojeny
  33. Pomsta
    Pomsta (2017)
    7
    Zacalo to dobre, mlada krasavice a krasny mlady, a samozrejme zenaty milenec...pak se to vse zvrtne prijezdem dvou kamaradu, kteri prijizdeji do pouste na kazdorocni lov a milenku nemeli videt....taky maji zajem okusit...tehdy prichazi zadrhel a jde do tuheho, od te chvile uz jen sama krev....