Bestiář

54%
Bestiář
Plakát traileru
Bestiář je příběhem mladé ženy Karolíny, jejíž život pronikavým způsobem změní vztah se záhadným a neuchopitelným mužem Alexem. Je to vztah plný nejistoty a podivínských nejasností, vztah, který vyčerpává. Karolína se rozhodne vymanit se ze své citové závislosti a naučit se na jiných mužích, jak přestat být submisivní.. Chce být tím, kdo udává tempo, chce změnu rolí. Bude se chovat tak, aby měla věci pod kontrolou, bude nezávislá, bude víc brát než dávat! Záhy se ale ukáže, že toto není cesta. Jediný způsob, jak být nezávislý, je být sám sebou a nemít potřebu to nikomu "natřít"! Kdo by si myslel, že Bestiář je o bestii, tak mu film ukáže, že to tak není. Film není pojímán se zacílením na ženské publikum, je to příběh, který chce oslovit diváky napříč diváckým spektrem, nezávisle na pohlaví na věku. Důležité muže ztvárnili Karel Roden, Marek Vašut, Tomáš Matonoha, Miroslav Etzler, Kryštof Hádek a Petr Vondráček. Režisérkou filmu je Irena Pavlásková, autorka čtyř úspěšných celovečerních filmů, za které obdržela mnoho mezinárodních ocenění. Za kamerou stál trojnásobný držitel Českého lva F.A. Brabec, kostýmů se zhostila Jaroslava Pecharová. Film sestříhal čtyřnásobný držitel Českého lva Alois Fišárek a hudbu napsal skvělý Jiří Chlumecký.



Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
4.5
Nesvadbová (a s ní kdysi i Monyová) - typické představitelky žánru "emancipace po česku". Jejich knihy mě vesměs neoslovovaly, nebaví mě vědět s předstihem, co bude na následujících pěti-deseti stranách. Zato schopný režisér a vhodní herečtí představitelé dokážou z mála vykřesat poměrně ucházející film - dodat zápletku i gradaci. Roden a Jurčová jako ústřední dvojice film zvedli alespoň o 20%.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Ano, i u nás umíme natočit film, který na první pohled vypadá moderně. Ale co z toho když se pod povrchem skrývá neuvěřitelná slátanina, obdařená trapnými dialogy a absolutně neuvěřitelným jednáním postav (Matonohův vidlák byl vysloveně kretén). Herci nezklamali (teda krom "souloží", kdy jsem pomalu dostával záchvaty smíchu :). Roden odvedl svůj standart a např. takový Vašut si to natáčení asi vysloveně užíval..boužel ty postavy "ze života" nemají se životem vůbec nic společeného...Když už nic, tak si alespoň štáb udělal příjemnou pracovní dovolenou v Itálii a v Londýně. 3.5/10
Fingon
16 886 bodů
4
Prvních padesát minut je velmi dobrých, alespoň mě tahle část filmu oslovila. Ale ten zbytek... nuda, těžká nuda.

Dodatečné informace

Původní název:
Bestiář (více)
  • Česká republika Bestiář
Premiéra v ČR:
19. 4. 2007
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
15+
Čeština:
Bestiář je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch