Andres Veiel

?

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Pro výpočet kariérního skóre nebyly splněny podmínky.

Články 3

Kontroverzní královna nacistického filmu dostane portrét. Strhne konečně masku Hitlerovy filmařky?
Filmy3. 5. 2024
Kontroverzní královna nacistického filmu dostane portrét. Strhne konečně masku Hitlerovy filmařky?

Leni Riefenstahl je určitě jednou z nejúspěšnějších propagandistek všech dob. Dokázala svět přesvědčit o úchvatnosti nacistického Německa, ale i sebe samé způsobem, z nějž jsme se dodnes nevzpamatovali. Ve skutečnosti se jedná o fascinující předmět mnoha studií, protože v drtivé většině případů platí, že jakmile je státní propagandista odhalen a jeho postupy pojmenovány, jeho agenda ztrácí na funkčností. Není tomu tak ale v případě Riefenstahl, jejíž filmy nám svým vlivem vymývají mozek dodnes. Nyní bude v Cannes uveden dokument o této filmařce a nezbývá než doufat, že přispěje k jejímu širšímu pochopení.

Das Filmfest: válečná komedie, Goethe, RAF i berlínská zeď
Téma20. 10. 2011
Das Filmfest: válečná komedie, Goethe, RAF i berlínská zeď

Na pět dní, počínaje dneškem, obsadí pražská kina Lucerna a Evald německy mluvené filmy v 6. ročníku přehlídky Das Filmfest. Akci večer slavnostně zahájí hraný debut německého dokumentaristy Andrese Veiela Kdo, když ne my. Jde o další pokus pochopit, co vedlo mladé lidi jako Gudrun Enslinnovou k tomu, aby se přidali do teroristické Frakce Rudé armády.

Das Filmfest pošesté: Dýchat německy
Téma19. 10. 2011
Das Filmfest pošesté: Dýchat německy

Přehlídka německy mluvených snímků Das Filmfest od středy 19. října na pět dní obsadí pražská kina Lucerna a Evald (poté se akce přesune do brněnského kina Art, kde se vybrané tituly budou promítat od 24. do 28. října). Úspěšné debuty, historické velkofilmy, komediální snímky, niterná dramata, investigativní dokumenty i na Oscary pomýšlející spektákly – taková je nabídka ze současné německé, rakouské a švýcarské filmové produkce letošního ročníku.