Jake LaMotta

5.4

Články 3

Scenárista Zuřícího býka chtěl zařadit hodně kontroverzní scénu. DeNiro byl ale proti
Filmy11. 4. 2024
Scenárista Zuřícího býka chtěl zařadit hodně kontroverzní scénu. DeNiro byl ale proti

Obdivovaný filmař a v posledních letech i poněkud vyhrocený přispěvatel na sociální sítě Paul Schrader sám režíroval řadu zajímavých filmů (Zoufalství a naděje, Kočičí lidé, Modré límečky), především však proslul jako scenárista. Hned čtyřikrát totiž spolupracoval s Martinem Scorsesem, a to nejen na Posledním pokušení Krista (The Last Temptation of Christ) či Počítání mrtvých (Bringing Out the Dead), ale především na Taxikářovi (Taxi Driver) a Zuřícím býkovi (Raging Bull). A právě kvůli jedné scéně v posledním zmíněném filmu se dostal do křížku s hvězdným Robertem De Nirem.

Rocky v tom není sám aneb Památné filmy z ringu
Téma3. 7. 2020
Rocky v tom není sám aneb Památné filmy z ringu

Dnes večer se na televizní obrazovky vrátí legendární Rocky (1976) se Sylvesterem Stallonem v hlavní roli. Rocky je ikonickým představitelem subžánru boxerských dramat, ale pochopitelně není jediným, kterého stojí za to sledovat. Předkládame 8 dalších žánrových tipů, v nichž box (a v jednom případě wrestling) hraje významnou roli.

Co všechno herci obětují kvůli roli?
Téma26. 12. 2019
Co všechno herci obětují kvůli roli?

Hollywoodští herci a herečky dostávají za své role miliony dolarů, což je velká motivace pro to, aby se dostatečně intenzivně připravovali. A že se činí. Pracují, na těle i na duši. Občas se proto stává, že mají psychické nebo zdravotní následky. Z filmových charakterů se dostávají třeba několik měsíců. Například Jim Carrey řekl časopisu Luxury: „Obvykle se ztrácím v postavě, kterou ztvárňuji. A když s ní pak skončím, potřebuju měsíc, abych si vybavil, kdo jsem.“ Carrey není žádnou výjimkou.