Jan Vlasák

?

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Pro výpočet kariérního skóre nebyly splněny podmínky.

Jan Vlasák
Jan Vlasák
none;mso-layout-grid-align:none;text-autospace:none" class="MsoNormal"> bold">Narodil se v Nymburce v roce 1968, kde také absolvoval místní gymnázium a  v současné době žije se svou rodinou.V letech 1986-1991 vystudoval ČVUT – stavební fakultu obor Vodní hospodářství vodní stavby. none;mso-layout-grid-align:none;text-autospace:none" class="MsoNormal"> bold">Po škole krátce pracoval v projekční kanceláři B.K.R., mimo jiné pro Ing. arch. F. Vokřála  na Krvavém románu. Tato práce ho natolik oslovila, že se jí rozhodl nadále věnovat. Navázal spolupráci s dalšími architekty – např. s Olgou Rosenfelderovou na filmu World war II r. 1994, s Jiřím Hlupým na filmu Immortal Beloved r. 1994, s Jindrou Kočím na filmu The Reef r. 1996 a také s Milošem Kohoutem na filmu Kolja r. 1996, který byl oceněn Oskarem. none;mso-layout-grid-align:none;text-autospace:none" class="MsoNormal"> bold">Samostatně se prosadil v roce 1998 na filmu Der Lebensborn, v režii Milana Cieslara. V roce 2000 následoval film s režisérem Janem Svěrákem Tmavomodrý svět , který mu přinesl nominaci na Českého lva za Nejlepší výtvarný počin.
V roce 2001 spolupracoval s architektem Ondřejem Nekvasilem na projektu Anne Frank, za kterou obdržel cenu EMMY – Best Art Director.
V roce 2003 přišla další zajímavá nabídka od režiséra Václava Marhoula na film Mazaný Filip – oceněná Českým lvem za Nejlepší výtvarný počin. none;mso-layout-grid-align:none;text-autospace:none" class="MsoNormal"> bold">Se stejným režisérem natočil v roce 2007 film Tobruk, za který byl rovněž oceněn - tentokrát po nominaci na Českého lva získal Los Angeles Movie Awards – Best Production Designer.
Mezi další filmy, na kterých se podílel, patří například Vratné lahve (2006) Jana Svěráka, Čtyři slunce (2012) Bohdana Slámy nebo Ve stínu (2012) Davida Ondříčka. Verdana;mso-bidi-font-weight:bold">Kromě práce na hraných celovečerních filmech navrhuje dekorace pro reklamní spoty, TV seriály a TV pořady .
V poslední době se věnuje i návrhům interiérů.
Narození:
30. 3. 1968
Nymburk, Československo

Znáte z


Jan Vlasák: Filmy a pořady 51