Neposkvrněná

57%
Neposkvrněná
Zbožná mladá žena Cecilia (Sydney Sweeney) přijíždí do kláštera na italském venkově, kde se ovšem za fasádou mírumilovné komunity věřících ukrývá hrozné tajemství. Cecilia zázračně otěhotní a její boží plod vyvolává strašlivé události.



Recenze: Neposkvrněná

Kinobox.cz
45%

Sydney Sweeney se hodně snažila, aby se projekt vůbec realizoval, a její obětavý herecký výkon také udržuje diváckou pozornost v momentech, kdy se děje něco nesmyslného či vyloženě hloupého. Což je bohužel téměř neustále. Ani řemeslná zručnost a pár atmosférických momentů v čele s úplně posledním záběrem tedy nepřebijí neobratnost scenáristického žonglování s vizuálně atraktivními, zde však zcela vyprázdněnými církevními motivy.


JaraSlama
JaraSlama
1 971 bodů
4
Horor, který se snaží využít přítomnost Sydney Sweeney k něčemu víc než jen průměrnému. Příběh sleduje mladou Američanku Cecílii, která vstoupí do italského kláštera a brzy se ocitne ve strašidelné situaci, kdy zjišťuje, že je těhotná a klášterní zdi skrývají temné tajemství. I přes atmosféru, napětí a Sydney Sweeney jako Cecílii nedokáže film plně využít svůj potenciál. Scénář zůstává slabý a nedostatečně vypracovaný, a občasné odbočky do příliš explicitního násilí ruší jinak duchovní a psychologický tón filmu.

Dodatečné informace

Původní název:
Immaculate (více)
  • USA Neposkvrněná
  • USA Immaculate
  • USA Immaculée
  • USA Niepokalana
  • USA Szeplőtlen
  • USA Дитя дьявола
Premiéra v ČR:
21. 3. 2024
Distributor:
Vertical Entertainment
Země původu:
USA
Rozpočet:
9 mil. USD
Tržby:
20,57 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné