Fotři

61%
Fotři
Americký film Fotři sleduje příběh dlouholetých přátel a obchodních partnerů: Jacka, Connora a Mikea. Poté, co předali svou firmu do rukou mileniálů, se nestačí divit, jak moc jsou pozadu. Společenské normy už nejsou, co to bývalo, a trojice se tak na pracovišti ocitá v pozici vyvrhelů. Rozhodnou se svou důstojnost za každou cenu získat zpět, ale cesta vzhůru po společenském žebříčku je plná nečekaných zvratů a absurdních situací. Fotři, film plný humoru a emotivních chvílí, zkoumá odvěké fenomény přátelství, otcovství a snahy neztratit se ve světě, který se neustále mění.


Režie:

Pasadenka
Pasadenka
560 bodů
5
Tak toto byl docela nečekaně nepříjemný film. Hlavním motivem filmu je hledání balance mezi tak proklínanou korektností a hulvátstvím. Hlavní hrdina je přirozeně starý bílý cis heterosexuální patriarchální neuctiví démon, který se musí naučit žít v nové, lepší společnosti. Tyto polohy vyhnané do extrémů mají navodit komiku, nicméně na mne to působilo značně nepříjemně. Burr nedokáže zahrát burana, kterému by se dalo věřit, že to myslí dobře a působí jako sebestřední blb. Zbytek osazenstva je tu spíše do počtu a vytváří podhoubí pro vznik různých scének.

Závěrem to nepůsobí ani jako dobrá komedie, ani jako dobrá kritika společnosti. 5ka!!! :D
shapeshifter
shapeshifter
6 bodů
0
Old man yells at cloud at its best. Prvních asi 30 minut jsem se ztrácela v tom, z čeho si ten film vlastně utahuje a komu má divák tzv. fandit, protože všichni se tam chovali jako naprostí tupani, ale všichni do jednoho. Zbytek jsem protrpěla, asi dvakrát jsem se uchechtla, už nevím čemu. Nehorázná slátanina tohle :-D.

Dodatečné informace

Původní název:
Old Dads (více)
  • USA Fotři
  • USA Old Dads
  • USA Papás a la antigua
  • USA Vén csókák
  • USA Літні татусі
Premiéra v ČR:
20. 10. 2023
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch