Víkendoví rebelové

72%
Víkendoví rebelové
Jason je autista a v jeho škole si s ním neví rady. Výchovná poradkyně tedy rodině poradí, aby Jason nastoupil do speciální školy, o tom ale chlapec nechce ani slyšet. Rodiče si neví rady, až sám Jason přijde s řešením. Půjde do nové školy pouze pod podmínkou, že mu táta pomůže najít oblíbený fotbalový klub. Dobrodružná cesta napříč celý Německem a všemi místními fotbalovými soutěžemi začíná. Následující víkendy budou mít Jason s tátou co dělat.



Recenze: Víkendoví rebelové

Kinobox.cz
70%

Německá hořkosladká komedie ničím nepřekvapí, ale díky neokoukanému fotbalovému prostředí, charismatickému obsazení a důslednému vyobrazení specifik autismu dokáže zaujmout a bezmála dvě hodiny bavit i dojímat.


mojmir.sedlacek
6 046 bodů
7
Fanoušci fotbalu se žádných zevrubných analýz od přemýšlivého pozorovatele nedočkají, Jasona totiž zajímá hlavně atmosféra během utkání, která je s jeho poruchou zdánlivě neslučitelná – všudypřítomný hluk, šacování u vchodu, rozlévání piva či křiklavě barevné kopačky fotbalistů, to vše je pro Jasona problém. Chlapcův odpor k halasnému povyku při vstřelených gólech by rovněž potěšil každého člena Fanklubu defenzivního fotbalu. Není však překvapením a ani nijak zaobalovaným tajemstvím, že podstatou celé akce je sblížení specifického chlapce s dobráckým, leč dosud především pracovními povinnostmi zavaleným otcem.
65David21
65David21
1 881 bodů
6
Komedie, která je prý velmi populární v Německu a samotný příběh je dle skutečnosti a i ten je v naší sousední zemi známý. Film pojednává o chlapci s autismem a jeho vztahu k rodině a především k jeho otci. Nebálo se to občas prohodit nějaký vtip a překvapivě jsem se párkrát i zasmál. Celé by to nefungovalo tak zle, kdyby tu nebylo tolik emocionálního patosu - v tomhle ohledu to doopravdy moc neklapalo, jinak fajn odpočinkový film. 55-60%
Kapitán Karel
Kapitán Karel
3 bodů
6
Lehce nadprůměrná komedie. Není mu moc co vytknout ani vyzdvihnout. Bez hudby bych tomu dal 5, ale byla velmi dobrá.

Dodatečné informace

Původní název:
Wochenendrebellen (více)
  • Německo Víkendoví rebelové
  • Německo Wochenendrebellen
  • Německo Víkendoví rebeli
  • Německo Víkendoví rebeli
  • Německo Weekend Rebels
  • Německo Weekend Rebels
Premiéra v ČR:
1. 3. 2024
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Německo
Čeština:
Víkendoví rebelové je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch