Smrt krásných srnců

83%
Smrt krásných srnců
Vzpomínky na třicátá a čtyřicátá léta, jak je prožívala rodina Popperova - tatínek Leo, maminka Hermína a jejich tři synové Hugo, Jirka Prdelka. Tatínek je velmi úspěšný obchodní zástupce firmy Elektrolux, a nadšený obdivovatel přírody v okolí řeky Berounky, kde tak rád rybaří. Jenže přišla válka ä s ní nejen existenční starosti, ale zároveň zpráva, že dva starší synové mají jít do transportu. V tu chvíli nastupují přátelé od Berounky a nezdolné odhodlání tatínka Poppera udělat pro syny vše, co půjde.



Pete69
Pete69
29 102 bodů
9.5
Smrt Krásných srnců patři k mým nejoblíbenějším filmům. Tragikomedie jako řemen. Smích střídá smutek a pokaždé mě ten příběh doslova vtáhne do doby před 2. světovou válkou. Takových smutných osudů muselo být. Heřmánkův nejlepší výkon, je skvělý v srdceryvných scénách, stejně jako prostopážný prodejce firmy Elektrolux.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
10
Po aktuálním zhlédnutí musím říct, že čtyři hvězdy jsou málo. Už jen kvůli tomu úžasnému konci a za to, jak se ony povídky zvládly spojit v celek.
muzz
muzz
18 035 bodů
8
plus téma holocaustu pojato velmi citlivě, ne jako obvyklá hrubá propaganda plus řežie, prostředí, atmosféra, zřejmě životní role Karla Heřmánka
  • Karel Heřmánek, uvěřitelný a skvělý
  • Marta Vančurová, půvabná jako vždy
  • Rudolf Hrušínský (i když jemu stačí se jenom normálně tvářit a je dokonalý)
  • Lubor Tokoš, kouzelný dědeček, vypadá skoro jako starý pan Vyskočil


Dodatečné informace

Původní název:
Smrt krásných srnců (více)
  • Československo Smrt krásných srnců
  • Československo Smrť krásnych srncov
  • Československo The Death of the Beautiful Deer
Premiéra v ČR:
1. 9. 1987
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch