Spojení osudem

78%
Spojení osudem
I Hong-čo je obyčejnou úřednicí a ačkoli je zavalena stížnostmi od občanů, svou práci dělá ráda a svědomitě. V osobním životě je sama, ale jednoho dne se stane majitelkou záhadné dřevěné skříňky. Uvnitř je stará kniha, uzamčená již tři sta let. A právě ji hledá atraktivní a úspěšný právník Čang Šin-ju. Jeho rodina je prokletá a i on nedávno začal trpět záhadnou nemocí a jeho stav se stále zhoršuje. Klíčem k uzdravení je ona kniha a Hong-čo, která by mu mohla pomoci rodinnou kletbu zlomit...




milda.sleha
411 bodů
9
Tohle je další úspěšná libůstka pro fandy a milovnice k-dramas. Nepatřím mezi ty, co se řídí popularitou fenoménu korejských hvězd, takže žádného herce, ani herečku neznám podle jména. Vystačím si s tím, že poznávám mnoho jejich hvězd a mám mezi nimi oblíbence. Zde je to asi dost populární Ro Woon, který mě už zaujal v historické sérii Přízeň krále, a až když jsem se zde podíval, jsem zjistil, že jsem ho viděl také v k-drama Zítra je taky den. S hlavní ženskou představitelkou Jo Bo-Ah jsem zatím čest neměl. V jiných dílech jsem si oblíbil Lee Bong-Ryun, která hraje paní "Mrchovou".
Zpočátku jsem si říkal, že je to průměrné k-drama, protože už někdy v druhém, třetím díle jsem uhádl hlavní zápletku, vzápětí hlavního záporáka, ještě, než dali scénáristé jasné nápovědy. Ale hodně stěžejních věcí jen tam mezi řečí je tam zmíněno. Takže po shlédnutí docela dost velkého počtu korejských telenovel jsem si říkal, že už se dostávám do toho, co je typické u hollywoodské tvorby - průhledná klišovitost bez nápadu a invence, kdy lze děj poměrně snadno odhadnout dopředu.'
Korejskou tvorbu jsem objevil během lockdownů a zaujala mě svou jinakostí, a to že dokáží tu přeslazenost natáhnout mnohem dál, než Amíci, přitom si to drží tempo, hrají adekvátně na city, a tam kde by to končilo v USA, oni vesele nebo tragicky pokračují dál.
Tento seriál má vše, co se od korejské romance čeká - hlavní ušlápnutou a nevýraznou hrdinku, která přes všechny předpoklady zaujme dva nejkrásnější chlapy v okolí, do toho zamotává kouzla, kletby, krimi a sympatické vedlejší postavy, z nichž je nejkouzelnější románek kolegů z radnice pana Gonga a šéfky Ma Eun-Young.
A ačkoliv lze mnoho stěžejních prvků děje odhadnout dopředu, tak přesto to dokázají tvůrci pořádně promíchat tak, aby si to udrželo pozornost a pokud to vydržíte, tak konec je opravdu jízda na horské dráze, ne vždy snadno uvěřitelná. Ale takový je svět reality a magie. A musím říct, že jsem si to pustil s tím, že to Netflix označuje jako "minisérii", takže jsem očekával něco do 10 dílů a zpočátku jsem si říkal, že to přece jen vydržím, protože se obvykle dopředu nedívám ani na anotaci a často ani na trailer, prostě to zkusím a uvidím. Navíc se mi moc líbí atraktivita korejské historie, která je do toho také promíchaná.
A je k tomu i dobrý soundtrack - viz YouTube.
Takže také zkuste a uvidíte... :)

Dodatečné informace

Původní název:
이 연애는 불가항력 (více)
  • Jižní Korea Spojení osudem
  • Jižní Korea 이 연애는 불가항력
  • Jižní Korea Destined with You
Premiéra v ČR:
23. 8. 2023
Distributor:
Netflix
Země původu:
Jižní Korea
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch