Brutální vedro

48%
Brutální vedro
Slunce vyvrhlo kus žhavé hmoty směrem k Zemi, jejíž povrch se pomalu ohřívá k hranici snesitelnosti. Svět schvacuje podivná nálada, překvapení proto může čekat prakticky kdekoliv. I v ospalém městě, kde osmnáctiletý mladík uvázl cestou na chalupu. Nikdo totiž neví, při jaké teplotě se začínají roztékat lidské charaktery… Zatímco jiným filmařům by katastrofická premisa posloužila k vyprávění o panice a animálním strachu člověka, čerstvý tvůrčí pohled Alberta Hospodářského se obrací jinam. Kdo v krajní situaci zdivočí a kdo zkrotne? A může sluneční erupce vynést na povrch i souznění?



Recenze: Brutální vedro

Kinobox.cz
70%

Brutální vedro je příjemný malý experiment, který může být zpestřením festivalového programu plného těžkých, náročných zážitků. Snímek přesto vyžaduje aktivní publikum, jež se popere se střípky, které Hospodářský předkládá. Na rozdíl od Citlivého člověka je to však v míře, která nás přímo nezahltí.


mojmir.sedlacek
6 033 bodů
5
Aktuální téma je v punkovém debutu Alberta Hospodářského zpracováno odvážně a neotřele, zároveň však i nestrukturovaně a zmateně. Upocená a dusná atmosféra Pardubic a jejich okolí je předána rozhodně sympaticky, výsledek je však až příliš podivný jak pro diváka očekávajícího artové podobenství, tak pro vyznavače sžíravé satiry.
-gt-
253 bodů
5
Atmosféra toho filmu opravdu není špatná, nápad na studii charakterů ještě lepší. Dějová roztříštěnost ani moc neruší, co mi ale vadilo, je mizerná artikulace, kde řadě dialogů není často rozumět. To je bohužel problém řady současných českých filmů.

Dodatečné informace

Původní název:
Brutální vedro (více)
  • Česká republika Brutální vedro
  • Česká republika Brutal Heat
Premiéra v ČR:
8. 11. 2023
Distributor:
Artcam Films
Země původu:
Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch