Všichni lidé budou bratři

AI
68%

K výpočtu AI hodnocení na Kinoboxu využíváme nejmodernější technologie a pokročilé algoritmy. Odhadované hodnocení odráží poslední kvalitativní trendy v kariérách zúčastněných tvůrců a kombinuje je s nejnovějšími dostupnými informacemi. Oproti hodnocení uživatelů a uživatelek se obvykle liší jen o několik procentních bodů.

Všichni lidé budou bratři
Alexander Dubček, rozporuplná osobnost československých dějin. Člověk, k jehož osobě se upínaly naděje během pražského jara 1968. Člověk, který vystoupal do nejvyšších pater politické garnitury, aby z nich byl následně odstraněn. Režisér Robert Kirchhoff v organickém celku představuje Dubčeka od dětství přes dobu největší slávy, kdy svou popularitou připomínal popovou hvězdu, jeho následný odchod do ústraní a pokus vrátit se do vrcholné politiky po roce 1989. Pomocí archivních záběrů i současných výpovědí skládá dohromady obraz  „fenoménu Dubček“, jenž měl nesporný vliv na chod dějin, ale i na současnost, kdy je jeho odkaz stále znovu oživován a interpretován. (KVIFF)



Recenze: Všichni lidé budou bratři

Kinobox.cz
85%

Přestože první záběry dokumentárního portrétu Alexandera Dubčeka zachycují sochání jeho busty, snímek je pravým opakem tradičně mramorizačního dokumentu. Úspěšně totiž vystihuje množství kontroverze, jež kolem československého státníka dodnes panuje, a navíc tak činí extrémně poutavou formou.


mojmir.sedlacek
6 033 bodů
9
„Věřím v dobro člověka,“ píše se na jednom z mnoha památníků Alexandera Dubčeka. Dokument o rozporuplně přijímaném státníkovi má navzdory občas pomalé řeči pamětníků poměrně strhující tempo a zdárně poukazuje na proměny přemýšlení o historii.

Dodatečné informace

Původní název:
Všetci ľudia budú bratia (více)
  • Slovensko Všichni lidé budou bratři
  • Slovensko Všetci ľudia budú bratia
  • Slovensko All Men Become Brothers
Premiéra v ČR:
1. 7. 2023
Distributor:
Pilot Film
Země původu:
Slovensko, Česká republika
Rozpočet:
0,41 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění