Django

70%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
30 208 bodů
6.5
Lepší Spaghetti Western s výborným Francem Nerem. Bohužel je znát, že se točilo v malém westernovém městečku téměř apokalyptického vzhledu a to film trošku sráželo. Příběh je to akční, kulek jako máku a u filmu stačí vypnout mozek a nechat se unášet proudem přestřelek.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 296 bodů
6
V naší školní jídelně vařili lepší špagety. No dobře, přeháním pro efekt, i tak je ale tenhle western spíš průměr.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
6
pozeral som to s anglickym dabingom (ktory je absolutne hrozny) tak to ma trocha ovplyvnilo hodnotit nadol... franco nero je dost dobry, rakva je vynikajuci napad ale corbucci (ktory neskor nakrutil vela westernov kde zaner inovoval a zasiel az tak daleko ze necha hlavneho hrdinu zomriet a zloducha odcvalat vitazne do zapadu slnka) rozhodne nie je tak dobry ako leone (ktory v istom roku vyrukoval s the good, bad and ugly), tak djangovy nieco chyba aby sa zaradil medzi vecne klasiky... na rozdiel od vacsiny tu sa mi hudba dost nepacila!
Klajnik
Klajnik
8 634 bodů
4
Fajn béčko. Nelze mu občas upřít styl, ale ta italština dojmu moc nenapomáhá a scénáristicky je to přeci jen pěkná slabota. Jde to poznat na dialozích i výstavbě příběhu. Djangovi se však přiznává jistá míra brutality. Nejexplicitnějším výjevem je, hádám, uříznutí ucha a následné vložení do ubožákových úst, což mi přišlo slabé. Během scény, kdy Django pokropí asi 40 chlapů rychlopalným kulomatem nic moc explicitního k vidění nebylo. Nejen v tomto směru doporučuji spíš Peckinpahovu Divokou Bandu. Částečně to ale zachraňuje Bacalova hudba, u níž není divu, že ji Tarantino převzal i do svého Nespoutaného Djanga, ale Leone měl Morriconeho a jeho westerny jsou zkrátka kvalitativně jinde.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 425 bodů
8
Sice je dost problém pronést suchou a údernou hlášku v italštině, ale jinak dobré.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 835 bodů
8
Začátek nemá chybu, dokonale stylová ponurá atmosféra, bláto, mlha a chlapík, co za sebou táhne rakev skrývající trochu jiný obsah, než je obvyklé. Pravda tento chlapík by rakváře uživil. Klasický mstitel s absencí romantických spádů. O co méně realistické o to víc stylové. Sympatické, že nenudí a má spád. Akorát ta bahenní rvačka byla slabší. Chápu, že se moc líbilo Tarantinovi. Akorát se mohl trochu inspirovat i délkou původního Djanga.