Miracle of Life, The

44%

Zajímavosti 12

  • První zmínkou o filmu v mainstreamovém tisku byl rozhovor s místní bulvární celebritou Lesley-Ann Poppeovou. V rozhovoru vysvětluje, že odmítla roli sexy zdravotní sestry, která asistuje u Lukova porodu, protože taková sexualizovaná postava by neodpovídala jejímu veřejnému obrazu, který si pro svou kariéru naplánovala. Nedlouho poté se však objevila v sérii fotografií pro dospělé v časopise Playboy, a to v oblečku zdravotní sestry.
  • Během scény ve sprše herec Pascal Maetens původně zpíval Suspicious Minds od Elvise Presleyho. Režisérům se to líbilo, ale producenti nedokázali zajistit dostatečné finanční prostředky na práva k této písni. Byla vystřižena a nahrazena sténáním Marianne.
  • Lukáš placenta sbírá varovné nápisy na krabičkách cigaret. Během měsíců předcházejících natáčení bylo několik členů štábu požádáno, aby sbírali všechny prázdné krabičky od cigaret ležící na zemi nebo v odpadkových koších, které budou použity ve filmu.
  • V době natáčení neměl žádný z klíčových členů štábu řidičský průkaz a k dispozici nebylo žádné produkční auto. Vzhledem k tomu, že většina lokací se nacházela v malém městě Gent, ukázalo se, že je levnější a pohodlnější volat taxíky, kdykoli je třeba herce, štáb a vybavení dopravit na natáčení a zpět.
  • Většina interiérových scén se natáčela na zvukové scéně ve skladišti z doby druhé světové války v belgickém Gentu. Pouze vrcholná scéna v nemocnici se natáčela ve Velké Británii.
  • Mnohé přístroje v ordinaci doktora Forda naznačují, že je ve skutečnosti oftalmolog (oční specialista).
  • Loutky použité pro mrtvého psa Lajku byly vycpané dětské hračky. Jedna z hraček byla psí postavička z místního televizního pořadu. Poté, co byla tato loutka pro jednu vrcholnou scénu polita červy, byla pro další natáčecí dny považována za nepoužitelnou. Jeden člen štábu našel v odpadcích poblíž místa natáčení silně potlučenou starožitnou plyšovou hračku kozy, a to právě včas pro jeden natáčecí den. Koza byla použita jako náhrada psa ve všech následujících scénách.
  • Bigorexie, kterou Reggy trpí, není fiktivní pojem. Je to skutečný (neformální) termín pro poruchu známou také jako svalová dysmorfie.
  • Během premiéry v belgickém kině Sphinx nabízel divákům popcorn ve speciálně vyrobených "Popcorn and vomit bags" jeden ze zápasníků z filmu a dvě dívky (jedna z nich Sofie Hoflack jako představitelka Rihanny) v originálně navržených bikinách. Tento propagační kousek porušil 25 let platnou politiku kina, která se týkala zákazu popcornu.
  • Každá kopie prvního filmového plakátu je ručně potištěna technikou "placenta print", což je výtvarný a řemeslný koncept pro mladé matky, kdy se placenta (ještě pokrytá mateřskou krví) používá jako razítko. Výsledkem je obraz podobný Rorschachovu testu. Na filmovém plakátu je jako razítko použito původní dítě Luke z filmu.
  • Pro hlas Luka se režiséři původně snažili oslovit Johna Hurta a několik imitátorů Michaela Jacksona.
  • Pes, který hrál Lajku, zemřel stářím mezi natáčecími dny. Scénář byl přepsán tak, že Lajku utloukla Marianne. Mrtvý pes, který je ve filmu vidět, je kombinací skutečné mrtvoly a částí upravené panenky Samsona (z populárního belgického dětského pořadu).