Kouzlo Vánoc

63%

Zajímavosti 8

  • Když Daniel a Rafferty hrají šachy, Daniel porazí Raffertyho tím, že přesune svého jezdce do Raffertyho krále. To je nelegální tah, protože Daniel nikdy neohlásil "šach". Jakýkoli Raffertyho tah, který by nezachránil jeho krále, by tedy byl nezákonným tahem.
  • Na samém začátku filmu se Daniel podívá na své kapesní hodinky. Výrobce hodinek ukazuje Charles-Hubert, Paříž. Tato značka hodinek byla založena v roce 1990 a nemohla se nacházet v období, ve kterém se Daniel v té době ve filmu nacházel.
  • Od začátku jsou dveře zvenčí obyčejné skleněné a jakmile někdo vstoupí dovnitř, jsou najednou z barevného skla.I když to vypadá jako chyba v návaznosti, ve skutečnosti je to proto, že barevné dveře jsou uvnitř vchodu. Vnější dveře můžete krátce vidět, když Daniel vstoupí do domu asi ve 46. minutě.
  • Zatímco Daniel vaří palačinky, vzpomíná, jak se při návratu do hostince prodíral sněhem. Dívá se na své nohy ve sněhu, ale nemá na sobě sněžnice. Další záběr ho ukazuje z pravého profilu a má na sobě sněžnice.
  • Když Kate přijde do hostince a mluví s prchajícím odhadcem, změní se její bunda z fialové s hnědou šálou na černou se zelenou šálou, když otevře dveře a vejde do hostince. K tomu dochází ještě nejméně jednou.
  • Premiéra na kabelové televizi Lifetime 18. prosince 2015 ve 20:00 našeho času. Ve stejnou dobu uvedl kanál Hallmark Channel premiéru filmu A Vánoční melodie (2015), který na svém soundtracku obsahoval jazzovou verzi písně Jingle Bells v podání Jen Lilley (Kate Jordan) pro její vánoční album Tinsel Time.
  • Bezpečnostní kód poplašného systému v hostinci je 121319, což je den, kdy Daniel odjel do Montrealu (13. prosince 1919).
  • Film se natáčel v historickém hotelu Proctor Mansion Inn ve městě Wrentham ve státě Massachusetts a v usedlosti Harding Allen Estate ve městě Barre ve státě Massachusetts. Ačkoli skutečný hostinec Proctor Mansion Inn nemá duchařský příběh, je kolem něj tajemství. V celém areálu se nachází několik odkazů na "Carl BFC 1861". Hostinec byl postaven v roce 1861, ale neexistuje žádný záznam o tom, že by na domě pracoval někdo jménem Carl. Záhadou zůstává také význam písmen "BFC".