Doctor Doctor

74%

Zajímavosti 18

  • Seriál byl obnoven pro pátou sérii a začal se natáčet koncem září a skončil v polovině prosince 2020. Herecké obsazení vše potvrdilo, ale pátá řada má být poslední sérií Doktora Doktora.
  • V roce 2017 Ian Collie odešel z Essential Media, aby založil vlastní produkční společnost Easy Tiger Tiger, pod jejíž hlavičkou v současnosti vzniká druhá série seriálu Doctor Doctor. Většinovým vlastníkem společnosti je FremantleMedia.
  • Čtvrtá řada seriálu měla být vydána nejprve ve Spojeném království v roce 2019 a pro australské publikum byla posunuta na rok 2020, protože se Channel 9 k nelibosti australských diváků a fanoušků soustředil na restart svého dalšího seriálu Seachange.
  • Natáčení v rytířově domě probíhalo v jihozápadní části Sydney ve městě Camden.
  • Vzhledem k úspěchu první série byl rytířův domov, který se natáčel ve skutečném domě, od druhé série znovu vytvořen v nepoužívaném křídle budovy, v němž se natáčely scény z nemocnice; důvodem byl omezený prostor v původním domě.
  • Seriál vstoupil do předprodukční fáze na začátku roku 2016 a jeho výkonnými producenty jsou Andy Ryan a Jo Rooney ze společnosti Nine Network a Ian Collie, Claudia Karvan a Tony McNamara ze společnosti Essential Media and Entertainment. Nine Network potvrdila, že seriál Doktor Doktor se začne natáčet v dubnu 2016 a natáčení bude probíhat v Sydney a na venkově v Novém Jižním Walesu.
  • Doktor Doktor byl nominován na celkem 13 cen; v roce 2016 byla Kirsty McGregor nominována na cenu Casting Guild of Australia Award (CGA) za nejlepší obsazení v televizním dramatu a v roce 2017 byla Tina Bursill nominována na cenu AACTA Awards za nejlepší hostující nebo vedlejší herečku v televizním dramatu. Nejvíce nominací získal seriál na cenu Logie, kde byl Rodger Corser dvakrát nominován na cenu Gold Logie Award pro nejoblíbenější osobnost australské televize v letech 2017 a 2018, dále na cenu Silver Logie Award pro nejoblíbenějšího herce v letech 2017 a 2018 a na cenu Silver Logie Award pro nejvýraznějšího herce v seriálu v letech 2017 a 2018, zatímco další nominace v roce 2017 se skládaly z Ryana Johnsona za Stříbrnou cenu Logie pro nejoblíbenějšího herce ve vedlejší roli, Shaloma Brune-Franklina za Stříbrnou cenu Logie pro nejlepší nový talent[30] a samotného seriálu za Stříbrnou cenu Logie pro nejoblíbenější dramatický pořad,[ a další nominace v roce 2018 se skládaly z dvojnásobného vítězství seriálu za Cenu Logie pro nejoblíbenější dramatický pořad a Cenu Logie pro nejoblíbenější dramatický seriál. Seriál zatím nebyl držitelem žádného ocenění.
  • Seriál produkuje společnost Essential Media and Entertainment a jeho první sezóna vytvořila 800 pracovních míst a výdaje na výrobu v Sydney a Mudgee ve výši 11,6 milionu dolarů a také 300 000 dolarů v grantech od Screen NSW.
  • Regionální prostředí seriálu se ukázalo jako přínosné pro vyprávění a produkci. Bylo uvedeno, že kromě podpory ve výši 100 000 dolarů z Regionálního filmového fondu přináší regionální prostředí seriálu jedinečnou autenticitu, která by mu jinak chyběla.
  • "Doktor Doktor" je ve Spojených státech k vidění pod názvem "The Heart Guy".
  • Seriál se natáčí ve městě Mudgee na středozápadě Nového Jižního Walesu, zatímco všechny scény v nemocnici se odehrávají na sydneyském předměstí Rozelle, které se nachází v západní části města.
  • Znělka Going Up the Country není k dispozici pro mezinárodní vysílání seriálu, protože úvodní znělka je nahrazena stejnou instrumentální hudbou, která je použita při závěrečných titulcích.
  • Inspirací pro tento seriál byly rozhovory Tonyho McNamary s právníky, kteří s ním hovořili o programu Impaired Registrants Program, který provozuje Lékařská rada Nového Jižního Walesu a jehož cílem je zajistit, aby lékaři byli způsobilí k výkonu povolání, a v rámci tohoto programu se řídí lékaři, kteří trpí psychiatrickým onemocněním, samopodáním drog, zneužíváním alkoholu a fyzickým onemocněním.
  • Ústřední písní je coververze písně Going Up the Country americké skupiny Canned Heat v podání Patience Hodgson z australské indie/alternative rockové skupiny The Grates.
  • Druhý seriál, ve kterém spolu Nicole Da Silva a Rodger Corser hrají; druhým byl Rush.
  • Australská produkce v hodnotě 11,6 milionu dolarů přinesla 800 nových pracovních míst v Sydney a Mudgee.
  • Natáčení probíhalo v australském městě Mudgee, ve stejném městě, kde se natáčel film "The Nugget".
  • Plakát s hlavním hrdinou Hughem Knightem, kterého hraje Rodger Corser, je kopií plakátů páté a šesté série seriálu Californication.