Clandestine

43%

Zajímavosti 5

  • Scéna mezi poslancem Badou (Tom Sizemore) a agentkou Scottovou (Janine Laino) byla velmi intenzivní. Výkony obou herců se skládaly ze scénáristických dialogů a improvizovaných replik. Scottova replika k Badovi "Proženu ti kulku do tý tvý zatracený nohy" byla jednou z takových replik, která vzešla z improvizovaného záběru, když Sizemore v předchozím záběru omylem udeřil Laino do hlavy poznámkovým blokem, když opouštěla kancelář. Během záběru Laino stále ještě naštvaný přišel s touto hláškou. Kromě toho. Badaovo rozhodnutí zavolat sekretářce a nechat Scotta odvolat kvůli teroristickým výhrůžkám bylo příkladem jednoho ze Sizemoreových improvizovaných záběrů.
  • Nebezpečný oblek velkoryse věnoval Daniel Lynch, podporovatel dalších projektů filmařů, který si z filmařů dělal legraci, že bude mít problém vysvětlit své ženě, proč dostávají nebezpečný oblek.
  • Jako poděkování městu New Milford a školnímu obvodu (kde se natáčelo několik scén) uspořádala produkce speciální premiérové promítání filmu před jeho celosvětovým uvedením. Producenti věnovali škole polovinu výtěžku jako poděkování za její podporu a využití během natáčení filmu. Tento výtěžek byl použit na pokračující rekonstrukci školní auly. Chris Ryan (Billman a spoluproducent) předal šek řediteli školy Michaelu Polizzimu v lednu 2017.
  • Během diváckého testování se ukázalo, že film je rozporuplný, protože lidé ho buď milují, nebo nenávidí. Čísla diváckého testování ukázala, že mnozí, kteří věří, že užívání drog by mělo být svobodné a legalizované, měli na film silně negativní názor, zatímco ti, kteří byli zasaženi závislostí nebo ztratili členy rodiny kvůli užívání drog, měli na film silný a pozitivní názor.
  • Ve filmu byla použita celá řada lokací. Obzvláště náročné bylo pro produkci najít policejní okrsek, protože místní města nebyla ochotna nechat produkci natáčet ve svých obcích kvůli tématu. Produkce nakonec pro policejní okrsek ve filmu využila zoologickou zahradu v Prospect Parku v newyorském Brooklynu. Dvorem pro zabavení věcí bylo ve skutečnosti parkoviště pro zaměstnance zoologické zahrady a kamera byla zarámována tak, aby vystřihla zařízení zoologické zahrady. V mnoha případech by centimetr v tom či onom směru znamenal zařízení nebo značku zoo.