The Lurking Man

59%

Zajímavosti 8

  • Původní nesestříhaná verze filmu The Lurking Man vychází v březnu 2022 na Vimeu pod jednoduchým názvem The Lurking Man uncut. Již v roce 2017 se výkonná producentka Maritza Brikisak rozhodla vydat kratší a hodnocenou verzi filmu 'The Lurking Man', aby byl přijatelnější pro festivalové publikum. Tento koncept se osvědčil, film 'The Lurking Man' (2017) získal od MPAA rating PG-13 a získal 54 nominací a 95 vítězství na mnoha festivalech po celém světě. Tato nesestříhaná verze je blíže vizi autorů, je velmi temná, zkoumá milostný trojúhelník Wilsona, Caliean a Emersona a ukazuje temné síly, které posednou a zmanipulují člověka, aby spáchal sebevraždu. Bude ve 4K , bez hodnocení, bude mít nový plakát a odpovídající nehodnocený trailer. Autoři Keith Rommel a Maritza jsou velmi rádi, že svět uvidí film tak, jak byl zamýšlen.
  • Při scéně v nemocnici, kde se Cailean zranila na hlavě, byla před každým záběrem do hereččina ušního kanálku nalita falešná krev, protože se při scéně musela otáčet hlavou. Maritza Brikisak si musela nechat odborně vyčistit uši a zbytky krve z nich vycházely ještě po pěti měsících.
  • Dodavatel neměl žádné zkušenosti s prací se zeleným plátnem. Produkce byla zastavena a štáb musel pracovat na vybarvení zelených drátů, které pohybovaly křídly na kostýmu anděla, černými fixy.Mohly být snadno "vymazány" v postprodukci, místo toho se strávilo mnoho hodin střihu jejich odstraňováním záběr po záběru.
  • Výkonná producentka Maritza Brikisak trvala na tom, aby se při zkouškách make-upu pro film Sariel používalo co nejméně protéz (pomůcek). Nechtěla Danielu Lenchovi bránit ve výrazových reakcích.
  • Herečka Carmen Gloria Pérez, která hraje "mladou Caileanovu" matku Lindu, pracovala před lety se "starší Caileanovou" Maritzou Brikisak ve filmu Enredadera (2009). Tehdy se nepotkaly, protože neměly žádné společné scény.
  • Aby se mohla soustředit na svůj výkon, rozhodla se Maritza Brikisak (režisérka), výkonná producentka, spoluautorka scénáře, střihačka, grafička a hlavní herečka, najmout si na natáčení filmu společnost, režisérka je na dohodu o provedení práce.
  • Střihačka (Maritza Brikisak) se snažila najít "čistý" nemocniční zvuk pro nemocniční scény filmu. Její kocour Charlie, který pravidelně odpočívá u počítače, zatímco ona stříhá, se při hraní rozvášnil a kousl ji do ruky tak hluboko, že ji poslal na pohotovost, kde měla dost času nahrát telefonem zvuky na pozadí.
  • V počátečních fázích vývoje se uvažovalo o tom, že Sariel bude převážně hlasová role. Když se na konkurz dostavil 'Daniel Lench', byl tak živý, že postava byla přepracována tak, aby se objevil ve většině scén s 'Caileanem', stal se postavou přebývající ve stínu,