Jak se stát bohem na Floridě

69%

Zajímavosti 4

  • V 10. epizodě se objevuje tanec, při kterém se na podlahu poklepává dvěma rovnoběžnými bambusovými tyčemi a který se nazývá Tinikling, tradiční filipínský lidový tanec.
  • Druhý televizní pořad za poslední čtyři roky, v němž Kirsten Dunstová hraje ženu, která se zaplete do zlověstného podvodu s multilevelovým marketingem / pyramidovým systémem. Ve druhé sérii seriálu Fargo (2014) hrála Dunstová hlavní postavu, která se velmi ochotně zúčastnila semináře společnosti Lifespring. Lifespring byla skutečná organizace založená v polovině 70. let 20. století jako odnož takzvaného hnutí "lidského potenciálu", které vzniklo na konci 60. let. Od konce sedmdesátých let až do rozpuštění Lifespringu v polovině devadesátých let minulého století byly proti Lifespringu vedeny desítky různých soudních sporů, které se pohybovaly od označení za podvodnou pyramidovou hru až po odpovědnost za smrt více než dvou desítek účastníků.
  • Seriál byl původně obnoven pro druhou sezónu, ale později byl zrušen. V prohlášení pro Deadline stanice Showtime uvedla: "V loňském roce jsme [obnovili] seriál On Becoming a God in Central Florida, ale bohužel jsme kvůli pandemii nemohli pokračovat v produkci nové sezóny. Pandemie nadále ztěžuje harmonogramy v celé šíři, a přestože jsme vynaložili veškeré úsilí, abychom znovu spojili herce a štáb pro druhou sezónu, stalo se to neudržitelným. S velkou lítostí bereme na vědomí, že se seriál On Becoming a God nevrátí."
  • Tento seriál byl původně připravován v roce 2017 pro vysílání na stanici AMC a pilotní díl měl režírovat Yorgos Lanthimos. V roce 2018 bylo oznámeno, že jej místo toho bude režírovat Charlie McDowell a celá sezóna se bude vysílat na YouTube Premium. V roce 2019, téměř rok po dokončení natáčení, byl seriál opět přesunut k debutu na jiné stanici, tentokrát na Showtime.