Politik

73%

Zajímavosti 6

  • Druhá série seriálu The Politican je často přirovnávána k filmu Election (1999), který rovněž satirizuje celostátní politiku prostřednictvím voleb na střední škole.Ve scéně, v níž Peyton (Ben Platt) a jeho matka (Gwyneth Paltrow) diskutují o rozdílech mezi morálkou a etikou, se objevuje scéna, v níž Peyton (Ben Platt) a jeho matka (Gwyneth Paltrow) diskutují o rozdílech mezi morálkou a etikou. V úvodní scéně filmu Election vede Matthew Broderick podobnou diskusi se svými studenty.
  • Ben Platt a Laura Dreyfussová spolu již dříve pracovali ve hře Dear Evan Hansen na Broadwayi jako Evan Hansen a Zoe Murphyová.
  • Ben Platt musel kvůli titulní roli ve hře Dear Evan Hansen zhubnout 30 kilo a chodit shrbeně, což se stalo jeho běžným postojem. Kvůli této roli musel absolvovat speciální cvičení, aby ji napravil.
  • Tento pořad se částečně natáčel na střední škole ve Fullertonu v Kalifornii.
  • Gwyneth Paltrowová v rozhovorech přiznala, že už nemá o herectví zvláštní zájem a k účasti v seriálu ji musel přesvědčit její manžel Brad Falchuk a její dobrý přítel Ryan Murphy, spoluautor seriálu spolu s Ianem Brennanem. Nakonec souhlasila, pokud bude moci natáčet své scény každý týden několik dní, protože její hlavní pracovní náplní je vedení její společnosti Goop, a pokud by nechtěla říkat některé dialogy, Falchuk by je přepsal tak, aby jí vyhovovaly.
  • V úvodu je několik knih se jmény minulých prezidentů v pořadí: Ronald Reagan, Bill Clinton, George W. Bush, Barack Obama a další kniha je Idiot's Guide to Clowning. To je šlágr na Donalda Trumpa, protože další kniha měla mít jeho jméno.