Jistě, kapitáne!

?

Jistě, kapitáne! je fanouškovský seriál, který kombinuje vesmírné prostředí s politickou satirou. Námět vzdává hold sitcomu „Jistě, pane ministře“ a dává této britské klasice kabát science-fiction.

Příběh se odehrává v roce 427 NSL (nového solárního letopočtu), tedy ve více než tisíc let vzdálené budoucnosti. Solární Říše, která byla v posledních staletích zárukou míru a porozumění rozmanitých druhů v mléčné dráze, je ve válce s Federací Floranidů z galaxie M36. Pro odražení nájezdníků je třeba udržet křehké spojenectví i s letitými sousedy včetně bojových Aresanů a intrikánských Centuronů. Ale i vnitřní členové Říše, stejně jako dosud neutrální planety se dožadují pozornosti.

Do této nelehké situace vyplouvá hvězdolet Vesmírné Legie H.V.L. Masaryk, diplomatická loď pod velením kapitána Pargimea.

Seriál je příběhově přímým pokračováním projektu Star Trek: Diplomacy. Ten byl produkován v letech 2015 - 2017 a po čtvrté epizodě ukončen v souladu s novými pravidly pro Star Trekovou fanprodukci, vydanými majitelem autorských práv.


Scénář:

Dodatečné informace

Původní název:
Jistě, kapitáne! (více)
  • Česká republika Jistě, kapitáne!
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění