Them That Follow

47%

Zajímavosti 4

  • Při amputaci Augieho ruky by mu přerušili pažní tepnu a bez chirurgického zákroku by během několika minut zemřel.Pažní tepna je hlavní cévou (horní) paže. Je pokračováním axilární tepny za dolním okrajem velkého svalu teres major a přivádí velké množství krve.
  • "Them That Follows" odkazuje a cituje dokumentární film Petera Adaira "Holy Ghost People" (1967) - kroniku individuálních, osobních zkušeností letničních křesťanů v kostele Scrabble Creek ve Scrabble Creek v Západní Virginii.
  • Natáčelo se v Youngstownu a Salemu v Ohiu.
  • George Went Hensley (1881-1955), rodák z apalačského venkova, byl americký letniční duchovní Církve Boží, známý především popularizací manipulace s hady. Snake handling vznikl v důsledku probuzení v Azusa Street. V roce 1910, po přečtení verše z Marka 16,18 "budou brát hady... a neublíží jim to", si bývalý pašerák George Went Hensley, známý jako "Malý George", vzal na kazatelnu krabičku s chřestýšem. Sáhl dovnitř a vytáhl jedovatou zmiji, čímž ukázal svou víru, že se řídí Božím slovem. Poté vyzval své shromáždění, aby udělalo totéž. Zpráva se rozšířila po kopcích Grasshopper Valley v jihovýchodním Tennessee. Zanedlouho se k manipulaci s chřestýši přidali i další. Tato praxe pokračovala deset let, dokud jeden z věřících nezemřel na uštknutí hadem. Hensley se přestěhoval do Harlanu v Kentucky.