Vynálezkyně: Z kapky krve

73%

Zajímavosti 3

  • Objevilo se obvinění, že Elizabeth Holmes, absolventka Stanfordovy univerzity, falšovala svůj hlas, aby zněla autoritativněji v odvětví, kde dominují muži.
  • Holmes, zakladatelce společnosti Theranos, hrozí až 20 let vězení za každý ze čtyř bodů obžaloby, které vedly k jejímu odsouzení ve federálním procesu pro podvod. Elizabeth Holmes, zakladatelka start-upu ze Silicon Valley, která byla tento měsíc odsouzena za podvod, bude odsouzena 26. září 2022.
  • Producentka filmu se s Elizabeth Holmes setkala na začátku přípravy filmu, ještě před podáním trestního oznámení, aby zjistila, zda by s ní mohla pro film udělat rozhovor. Nakonec se režisér rozhodl, že chce vylíčit, jak Holmes pečlivě vytvářela společnost Theranos a svůj vlastní obraz, aby se dostal do povědomí veřejnosti, a to až do doby, než se příběh rozuzlil. Proto kromě krátkých záběrů z její výpovědi pocházejí všechny záběry Holmes ve filmu z archivních materiálů z doby před jejím obviněním, z nichž většinu tvoří její vlastní propagační video pro společnost Theranos, které si sama objednala. Alex Gibney k tomu poznamenal: "Natočila dokument, do kterého chtěla, abych investoval, a já ho použil k jinému účelu."