Backyard Ashes

55%

Zajímavosti 4

  • Jméno Merv je odkazem na hráče kriketu Merva Hughese. To se ještě umocní, když Merv před svým bowlingovým vystoupením cvičí s diváky. Merv Hughes byl známý tím, že totéž dělal i při testovacích zápasech.
  • Macova poznámka: "Každý šéf, který vyhodí někoho za to, že se dnes nedostavil, je břídil", odráží výrok tehdejšího australského premiéra Boba Hawkeho, když Austrálie v roce 1983 vyhrála Americký pohár: "Řeknu vám, že každý šéf, který vyhodí někoho za to, že se dnes nedostavil, je břídil".
  • Když Spock hodí Shepovi plechovku piva, je to narážka na incident, kdy australský bowler (Trevor Chappell) na pokyn svého kapitána (Grega Chappella) zahrál novozélandskému pálkaři pod rukou, aby vyhrál zápas. Tato akce, ačkoli byla v souladu se zákony hry, vyvolala rozruch a zlobu mezi oběma národy.
  • Když se Lords nastěhuje do Normova domu, Dougie ho oslovuje "Jardine". To je narážka na Douglase Jardina, anglického hráče kriketu z 20. a 30. let 20. století. Byl kapitánem anglického týmu, který v letech 1932-3 absolvoval turné po Austrálii, a je zodpovědný za zavedení taktiky Bodyline, která byla zaměřena na těla pálkařů. Australská veřejnost i média ho nenáviděla a v Austrálii se stal velmi nenáviděnou postavou.