Bišódžo senši Sailor Moon Crystal

72%

Zajímavosti 14

  • 25. ledna 2017 bylo na oficiálních stránkách k 25. výročí Sailor Moon oznámeno, že se připravuje pokračování Pretty Guardian Sailor Moon Crystal.
  • 30. června 2017 se konala speciální živá akce na oslavu narozenin Usagiho Tsukina. Na této akci bylo oznámeno, že 4. série Sailor Moon Crystal bude rozdělena do dvou filmů. Tyto filmy budou uvedeny v Japonsku, vydání v USA zatím nebylo oznámeno.
  • První anime Sailor Moon, ve kterém hlasy Sailor Mercury, Sailor Jupiter, Sailor Mars a Sailor Venus nepředstavují Aya Hisakawa, Emi Shinohara, Michie Tomizawa a Rica Fukami.
  • S výjimkou Sailor Uranus, Sailor Neptun a Sailor Pluto, které si zachovaly své útoky ze Sailor Moon (1992), používají Sailor Guardians v této sérii útoky, které v originále nepoužívají (částečně proto, že v původním anime nebyly použity vylepšení Inner Sailor Soldiers Planet Power), ačkoli je to omezeno pouze na první tři hlavní dějové linie z mangy: Sailor Mercury používá Mercury Aqua Mist, Hyperspatial Sphere Generate, Shine Aqua Illusion, Shine Snow Illusion a Mercury Aqua Mirage (což byla součást jejího vylepšení Planet Power), které v původní sérii nepoužívá. Sailor Mars používá Mars Snake Fire, který v původní sérii nepoužívá (protože byl součástí jejího vylepšení Planet Power)Sailor Jupiter používá Flower Hurricane, Jupiter Thunderbolt a Jupiter Coconut Cyclone (který byl součástí jejího vylepšení Planet Power), z nichž v původní sérii nepoužívá žádný.Sailor Venus používá Crescent Boomerang, Rolling Heart Vibration a Venus Wink Chain Sword (což byla součást jejího vylepšení Planet Power), které v původní sérii nepoužívá.Sailor Chibi Moon používá Rainbow Double Moon Heartache, spolu se Super Sailor Moon, které v původní sérii nepoužívá. Sailor Pluto používá Chronos Typhoon, Garnet Ball a Dark Dome Close, které v původní sérii nepoužívá. sailor Saturn používá Death Reborn Revolution, který v původní sérii nepoužívá. naopak následující útoky z původní série nejsou v této sérii použity: Sailor Moon nepoužívá Moon Tiara Action.Sailor Mercury nepoužívá Bubble Spray (a jeho varianty Bubble Spray Freezing a Double Bubble Spray) v této sérii, protože v manze nikdy neexistovaly.Sailor Mars nepoužívá Fire Soul jako v Sailor Moon (1992), protože to byl exkluzivní útok anime.Sailor Jupiter nepoužívá Supreme Thunder (ani jeho varianty Supreme Thunder Dragon a Super Supreme Thunder) jako v původní sérii. sailor Venus nepoužívá Crescent Beam (ani jeho varianty Crescent Beam Shower a Crescent Beam Barrage). sailor Saturn nepoužívá Silence Wall. útoky z Dream Arc (neboli Super S) by byly upraveny v nástupci této série, dvoudílném filmu Sailor Moon Eternal (2021).
  • Po této sérii bude následovat Sailor Moon Eternal (2021), dvoudílný film adaptující dějovou linii Super S, který bude v podstatě sloužit jako čtvrtá sezóna "Sailor Moon Crystal", následovaná Sailor Moon Cosmos (2023), dalším dvoudílným filmem adaptujícím dějovou linii Stars, který slouží v jistém smyslu jako pátá a závěrečná sezóna Crystal.
  • Druhé oživení anime série.
  • 30. června 2017 bylo oznámeno, že Dream Arc ze seriálu Sailor Moon bude adaptován do dvoudílného filmu namísto celé sezóny.
  • Ačkoli se očekávalo, že vyjde v roce 2013 u příležitosti 20. výročí debutu televizního seriálu, tato série vyšla až v roce 2014.
  • Je oživení a remake anime seriálu.
  • Během výroby měl štáb k dispozici asi 100 možných názvů anime, z nichž se původní tvůrkyni Naoko Takeuchi nejvíce líbil Crystal.
  • Rina Sato byla velkou fanynkou série Sailor Moon ještě předtím, než byla obsazena do tohoto seriálu, a vždy chtěla být hlasem Sailor Mars.
  • Kotono Mitsuishi je jedinou hlasovou herečkou, která si zopakovala svou původní roli Usagi Tsukino/Sailor Moon, a jedinou členkou hlavního hereckého obsazení ze Sailor Moon (1992), která se podílí na tomto seriálu. V původním anime také namluvila Chibi Chibi/Chibi Chibi Moon, což je role, kterou si později zopakovala i v Sailor Moon Cosmos (2023).
  • Na rozdíl od původního seriálu se celková dějová linie, tón a charaktery postav v této nové sérii mnohem více podobají původní manze.
  • První animovaný seriál Sailor Moon po téměř 18 letech.