A Haunting at the Rectory

19%

Zajímavosti 5

  • Aféra mezi Marianne Foysterovou a podnájemníkem Frankem Peerlessem, která tvoří páteř příběhu filmu, byla zdokumentována v deníku Lionela Foystera, autobiografii Marianne Foysterové a v různých dalších rozhovorech, které s ní vedli novináři a autoři v 50. letech. Příběh zachycený v tomto filmu je převážně přesným obrazem pobytu Foysterových na faře Borley a přesně se drží zdokumentovaných výpovědí Lionela a Marianne. Závěr filmu je však zcela fiktivní.
  • Ve skutečném případě se reverend Lionel Foyster a jeho žena Marianne na faru nastěhovali 16. října 1930 a odešli v říjnu 1935.
  • Ve skutečném životě měli Lionel a Marianne Foysterovi adoptivní dceru Adelaide. Ta byla z filmu vynechána.
  • Mnoho let po období, které je ve filmu zachyceno, Marianne Foysterová přiznala, že měla sexuální vztah s podnájemníkem Frankem Peerlessem a že předstírala paranormální jevy, aby své styky zakryla.
  • Jeden z významných amerických obchodních řetězců si předtím, než souhlasil se zařazením DVD do svých obchodů, vyžádal, aby byly sexuální scény ve filmu sestříhány tak, aby se snížila jejich explicitnost. Tvůrci filmu vyhověli a odstranili značnou část sexuálního obsahu. Verze filmu vydaná na všech platformách Home Entertainment v Severní Americe je zkrácena o 4 minuty. Britská verze byla vydána bez střihu.