Assassin's Creed: Origins

83%

Zajímavosti 7

  • Když hrajete za Laylu, při přístupu k počítači uvidíte jména Alan Rikkin a Sofia Rikkin. Tyto postavy pocházejí z filmu Assassin's Creed (2016).
  • Původně měl být Bayek zraněn nebo zabit v prvních hodinách hry, což by hráčům umožnilo hrát za jeho ženu Ayu po zbytek hry, ale to bylo změněno, protože si mysleli, že by se hry vedené ženami neprodávaly tak dobře.
  • Mimo Animus četné soubory potvrzují, že Assassin's Creed (2016) je kánonem série, protože soubor odkazuje na Alana Rikkena a Abstergo v Madridu, které jsou součástí filmu.
  • Série Assassins Creed kreativně propojila fiktivní postavy asasínů a templářů s faktickými historickými záznamy. Origins bude sledovat originální dějovou linii týkající se založení bratrstva asasínů. První hra se odehrává v roce 1191 na Blízkém východě a soustředí se na Al Mualima a jeho bratrstvo. Toto historické vyprávění se blíží skutečnému původu "hašašínů" (později volně nazývaných "asasíni"), což byla skupina nizárských ismálijců, kteří se věnovali zabíjení "pokoutním způsobem" a podle pověsti studovali u "Mentora" známého také jako "Stařec na hoře" (přezdívka pro Al Mualima), který ve skutečnosti ovládal pevnost v Masayafu.
  • Jedna z mála her s "otevřeným světem", která reálně zahrnuje děti jako součást populace (výjimkou jsou samozřejmě hry, které se soustředí na dětské hrdiny, jako je série Harry Potter).
  • Hra Assassin's Creed Origins byla kompletně přepracována. Na rozdíl od předchozích her, jejichž příběhová linie kampaně je zcela lineární, se Assassin's Creed Origins stal "akčním RPG". Předchozí díly, jako například Assassin's Creed Unity a Assassin's Creed Syndicate, obsahovaly RPG prvky, jako jsou stromy dovedností a systém levelování, ale nyní se série ve svém dalším prequelovém díle vydává plně cestou RPG. Na mapě starověkého Egypta se rozprostřelo několik úkolů a aktivit, u nichž si hráč může vybrat, co by chtěl dělat. Systém levelování určuje obtížnost nepřátel a boj byl přepracován na otevřenější boj založený na dovednostech.
  • Když byl Abubakar Salim obsazen do role Bayeka, bylo mu řečeno, že bude hrát v animovaném seriálu. Až ke konci natáčení si uvědomil, že se jedná o titul Assassin's Creed.