Ztraceni ve vesmíru

77%

Zajímavosti 21

  • Byly zkonstruovány složité animatronické paže, které by vyžadovaly loutkáře mimo obrazovku a serva a baterie umístěné na zádech. Jedenáct hodin trvající změny však znamenaly, že Brian Steele, který hrál ve skafandru, nakonec ovládal robotovy přídavky pomocí vlastních paží, rukou a prstů prostřednictvím samostatných kabelových mechanismů. Umělci ze Spectral Motion měli tři měsíce na to, aby postavili dva robotické obleky. Během natáčení v Kanadě by obleky na place udržovala kanadská FX společnost Amazing Ape.
  • Když se producenti nového seriálu Netflixu rozhodli předělat starý pořad pro dnešní diváky, změnili mnoho věcí. Došlo by k novému zvratu s doktorem Smithem (zde ho hraje Parker Posey). A robotický pomocník rodiny by už nebyl strnulá, potácející se věc s mávajícíma rukama a hlavou plnou blikajících světel. Tento robotický restart 21. století by byl kovově modrý, mnohonohý hybrid mimozemšťana a mecha, který nosí své emoce na svém vypouklém obličeji. Za tímto účelem producenti vyhledali efektové studio Spectral Motion.
  • Celé jméno kuřat je Deborah Abigail Westová.
  • Oblek, který se měl stát novým robotem ze seriálu Lost in Space, měl být zkonstruován především z pěnového latexového obleku, na který se navlékaly části brnění ze skelných vláken. Uvnitř obleku by byl veterán Brian Steele Původní myšlenka byla využít 3D tisk, ale cena a doba realizace tento směr negovaly. Proto by robotický oblek vytesali z hlíny sochaři Don Lanning , Chad Washam a Miles Teves. Shannon byl ohromen: "Prostě oblek vybrousili docela rychle". Při návrhu se hodně snažili zakrýt skutečnost, že robot je prostě člověk v obleku. Částečně se to podařilo přidáním zelené látky do určitých částí obleku, takže digitální umělci mohli vytvořit oblasti, kde bylo vidět přímo skrz něj. Dalším prvkem, který zakrýval lidskou podobu, byly propracované překrývající se vrstvy obleku. Aby se dosáhlo vrstveného efektu, měl být robot pokryt přibližně 750 modrými a zlatými "šupinami". Cituji Shannona: "Udržet si přehled o všech těchto částech bylo šílené." Šupiny se překrývaly a pohybovaly se jedna přes druhou. Jakmile byly "šupiny" odlity, vyříznuty a obroušeny, byly natřeny kovově modrou barvou s měděnou barvou na okrajích.
  • V titulkové sekvenci většiny epizod je záběr na raketoplán OV-101 (Enterprise), pojmenovaný podle lodi používané v konkurenčním vesmírném seriálu stanice NBC Star Trek z 60. let.
  • Jedním z nejpamátnějších aspektů robota byla jeho tvář, respektive její absence. Namísto rozpoznatelných očí a úst byla k zobrazení obličeje robota použita kopule, která mohla odrážet "emoce" robota. Když byl rozzlobený, používal červené tóny, když byl klidný, používal pastelové barvy. Za kopulí se na malém zadním projektoru vysílal obraz, který poskytl produkční tým a který se ovládal na dálku. Při některých příležitostech byly promítané obrazy nahrazeny počítačovou grafikou, ať už kvůli tomu, že původní projekce byly vymazány sluncem, nebo kvůli tvůrčím změnám. Mike Elizalde však poznamenal, že " z velké části to, co vidíte, je skutečná projekce na povrch".
  • Některé scény byly zjevně natočeny v době vrcholících lesních požárů v okolí města Kamloops ve státě BC v létě 2017.
  • Parker Poseyová hraje doktorku Smithovou. V předchozích dvou dílech se doktor Smith jmenoval Zachary Smith a hráli ho mužští herci. V původním seriálu hrál tuto postavu téměř po celou dobu vysílání Jonathan Harris (83 z 84 epizod) a ve filmové adaptaci Ztraceni ve vesmíru (1998) ji hrál Gary Oldman. V neprodaném pilotním díle Robinsonovi se žádný doktor Smith neobjevil: Ztraceni ve vesmíru (2004).
  • Stejně jako původní seriál skončí třetí sérií.
  • V několika prvních epizodách je hláška "Danger Will Robinson" prvním a jediným slovem, které robot pronese.
  • Na poličce v pokoji Willa Robinsona je k vidění figurka/model hračky připomínající robota Robbyho z filmů Zakázaná planeta (1956) a Neviditelný chlapec (1957). Robbyho design inspiroval design Robota z původního seriálu Ztraceni ve vesmíru (1965). Oba roboty navrhl Robert Kinoshita. Kromě toho se Robby objevil také v epizodách Odsouzeni vesmírem (1967), Válka robotů (1966) a Duch ve vesmíru (1966) původního seriálu.
  • Tato verze má podobnou zápletku jako Robinsoni: Ztraceni ve vesmíru (2004), nevysílaný pilotní díl. V obou případech je několik jupiterských lodí s různými rodinami přepravováno mateřskou lodí, která je nakonec poškozena útokem mimozemšťanů a jednotlivé lodě se rozprchnou různými směry. Jupiter 2 se nakonec ztratí ve vesmíru.
  • Několik postav je zkombinováno podle skutečných herců a hereček z původního seriálu Ztraceni ve vesmíru (1965). Angela Goddardová v podání Sibongile Mlambo je kombinací Angely Cartwrightové (Penny Robinsonová) a Marka Goddarda (Don West). Skutečná identita Parker Poseyové je June Harrisová, kombinace June Lockhartové (Maureen Robinsonová) a Jonathana Harrise (Dr. Smith), Angela Cartwrightová hraje Sheilu Harrisovou, matku Jessicy a June Harrisových, a kombinaci Sheily Allenové, která byla provdaná za Irwina Allena (a objevila se ve třech epizodách původního seriálu), a Jonathana Harrise (Dr. Smith).
  • Ignacio Serricchio na WonderConu 2018 oznámil, že během natáčení prvních deseti dílů musel nosit paruku po nehodě s nůžkami na vlasy v maskérském křesle.
  • Brian Steele, který hraje Robota, měří 180 cm.
  • Bill Mumy (Will Robinson v seriálu Ztraceni ve vesmíru z 60. let) se v seriálu Ztraceni ve vesmíru od Netflixu na léta 2018-2021 podílel nejen na epizodních rolích doktora Zacharyho Smithe, ale také jako poradce moderního Willa Robinsona, Maxwella Jenkinse. Max si připisuje, že mu angažmá Billa Mumyho výrazně pomohlo v jeho opětovném ztvárnění této klíčové role v rodině.
  • Planeta v první sezóně nového seriálu je převzata z epizody původního seriálu, kde se Robinsonovi nacházeli na planetě s vysoce eliptickou oběžnou dráhou, která ji činila ledovou a horkou.
  • Mezi natáčením první a druhé sezóny byla standardní přestávka něco málo přes rok (červenec 2017 až září 2018). Covid 19 přerušil natáčení 3. série s dvacetiměsíční mezerou od konce natáčení 2. série do začátku natáčení 3. série (leden 2019 až září 2020). Dlouhá mezera znamenala, že k nejvýraznějším změnám došlo u Maxwella Jenkinse, kterému bylo na konci 2. sezóny teprve 13 let, ale na začátku natáčení 3. sezóny mu bylo 15 let. Vyrostl o více než 6 centimetrů, změnil se mu hlas a jeho přechod do poloviny dospívání dal scénáristům příležitost dát Willovi více dospělých povinností. V nedávném rozhovoru Max řekl, že po skončení natáčení 3. série vyrostl o další 4 centimetry.
  • V této sérii je použita stejná hudba z původního seriálu i z filmu z roku 1998. Nejoblíbenější je seriálová znělka, která však byla použita pouze ve třetí sérii původního seriálu. První dvě sezóny původního seriálu měly jinou znělku. Obě znělky složil John Williams, který složil hudbu i k filmu Star Wars.
  • V původním seriálu si Penny našla mimozemskou opičku a pojmenovala ji Debby. V tomto seriálu má Don domácího mazlíčka kuře a pojmenoval ho Debby.
  • Zraněný muž, kterému Jessica Harrisová (vydávající se za doktora Smithe) ukradne bundu, je Bill Mumy, který v původním seriálu hrál Willa Robinsona.