Když draka bolí hlava

17%
Když draka bolí hlava
Barborka s Tomíkem tráví prázdniny u babičky a dědy v kovárně pod Dračí skálou, kde ze všech sil pracuje i netradiční pomocník, dvouhlavý dráček Čmoudík. Jednou, když se děti chystají přespat v jeskyni společně s dráčkem, objeví na zdi jeskyně starou mapu a Čmoudík, jehož jedna hlava mluví česky a druhá slovensky, začíná vyprávět napínavý příběh o vzniku království Draka, velké lásce princezny Adélky a prince Janka, o letité kletbě a strašlivém Drakovi, o zlém skřítkovi Blivajzovi, ale i o tajemství Pomněnkové louky, ztraceném dračím vejci a párku klokanů. Zajímá vás, kdy draci tančí hip hop, jak se slaví vánoce v dračí jeskyni, jakou kouzelnou moc má sto let nemytý dračí zub a hlavně proč draka bolí hlava? (Bohemia MP)



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
0.5
Když draka bolí hlava je absolutní československý průser, který nezachrání a božský Kája Gott. Tohle je ostuda filmu a českých/slovenských pohádek. Příběh katastrofa, herci na úrovni ochotnického divadla, triky absolutně k smíchu. Jak takový brak mohl někdo zaštítit a zafinancovat vůbec nechápu.
Psisko59
Psisko59
32 829 bodů
1
Draka bolí hlava, diváky oči, uši a nakonec i zuby; otec a dcera Gottovi to nezachrání, kdyby zpívali sebelíp (Gott mluví slovensky a zpívá česky? Proč?). Další totální odpad z dílny česko-slovenské autorské dvojice Rapoš-Šiška. Pro děti nevhodné, pro dospělé pouze za trest.
Pete69
Pete69
29 898 bodů
5.5
Až tak strašné to není. Když jsem slyšel na začátku pohádky mluvit zesnulého mistra strojovou slovenčinou, tak jsem myslel, ze to vypnu, ale nakonec jsem se dodíval a až tolik toho nelituji. Pohádka se jistě nezařadí do naší klenotnice, ale něco do sebe má. 55%


Dodatečné informace

Původní název:
Když draka bolí hlava (více)
  • Česká republika Když draka bolí hlava
Premiéra v ČR:
25. 10. 2018
Distributor:
Bohemia Motion Pictures
Země původu:
Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch