HarmonQuest

81%

Zajímavosti 4

  • Pořad má mnoho společných prvků se svým předchůdcem, podcastem "live D&D", včetně fantasy prostředí, hlavního hereckého obsazení Dana Harmona, Jeffa B. Davise a Erin Mcgathyové a využívání krátkodobých hostujících postav. Harmonquest je však zcela nový příběh s novými postavami a bez návaznosti na původní příběh.
  • Ačkoli tvrdí, že jako základ herního systému používají Pathfinder, ignorují obrovské množství pravidel týkajících se pořadí tahů/iniciativy a dalších herních mechanismů - pravidel, která by mohla narušit improvizační charakter pořadu a jejichž vysvětlení by hostům neznalým stolních her, jako je D&D nebo Pathfinder, zabralo podstatně více času.
  • Hvězda a spolutvůrce seriálu Harmonquest Dan Harmon byl v mládí aktivním hráčem rolových her, což bylo velkým motivačním faktorem při tvorbě seriálu. V seriálu Community (2009), dalším Harmonově výtvoru, se ve dvou epizodách výrazně objevuje rpg hra Dungeons & Dragons.
  • Harmonquest se zrodil v podcastu Harmontown, kde herci hráli fantasy RPG Pathfinder. Herní mistr Spencer byl původně členem publika, který se stal pravidelným účastníkem podcastu poté, co se dobrovolně přihlásil jako DM.