The Girl with All the Gifts

65%

Zajímavosti 14

  • Mike Carey: autor knihy a filmu se krátce objeví jako jeden z "hladovců", kteří se mlátí o plot vojenské základny, vpředu v saku a modré košili.
  • Základna, kde Hladovci brzy po začátku prolomí ploty, se natáčela na bývalé základně RAF Cardington v hrabství Bedfordshire. Základna byla vybudována pro britský program vzducholodí za první světové války. Toto místo je nyní známé jako Cardingtonská studia.
  • Některé scény se natáčely na místě ve Stoke on Trent na starém autobusovém nádraží a v západním okrsku Hanley, který byl v letech 2017/2018 zbourán, aby zde vzniklo nové nákupní centrum.
  • Některé části filmu se natáčely v Shirley na předměstí Solihullu (West Midlands) před opuštěnou budovou společnosti Powergen.
  • Natáčení filmu probíhalo také na základně RAF Upper Heyford v hrabství Oxfordshire. V knize je skutečným místem natáčení základna RAF v Bedfordshire. Aby byly tyto scény autentičtější než v knize, byla do role rodiny nakažených "Hladových" obsazena skutečná rodina z místa, kde se kniha odehrává. Herci a speciální akční umělci Pete Buzzsaw Holland, Tina Holland a jejich syn Zak Holland byli obsazeni, aby pracovali po boku kaskadérského týmu ve scénách spolu s hlavními herci. V průběhu natáčení se Hollandovým začalo mezi kolegy z komparsu říkat "Hladová rodina" a tento název se jim vžil a "Hladová rodina" se k němu hrdě hlásí.
  • Na motivy knihy M. R. Carey "The Girl With All The Gifts" (Dívka se všemi dary)
  • Pro některé exteriéry bylo použito nepoužívané autobusové nádraží a přilehlý nepoužívaný nákupní areál v Hanley, Stoke-on-Trent, hrabství Staffordshire, Anglie.
  • V knize je Helen Justineauová popsána jako čtyřicetiletá černoška tmavé pleti. Tmavá pleť slečny Justineauové je také lákadlem pro Melanii, jak tato postava v knize nejednou uvádí. Melanie také považuje svou učitelku za nejkrásnější ženu na světě. V úryvku z knihy se píše; "I když tvář slečny Justineauové stejně vyniká, protože má takovou nádhernou, nádhernou barvu. Je tmavě hnědá, jako dřevo stromů na Melaniině obrázku z deštného pralesa, jejichž semena vyrůstají jen z popela požáru buše, nebo jako káva, kterou si slečna Justineauová o přestávce nalévá z placatky do šálku. Až na to, že je tmavší a sytější než obě tyto věci a mísí se do ní spousta dalších barev, takže se nedá k ničemu přirovnat. Krátký příběh, který Melanie napsala ve třídě, popisuje celkový vzhled slečny Justineauové: "Byla jednou jedna velmi krásná žena. Nejkrásnější a nejhodnější a nejchytřejší a nejúžasnější žena na celém světě. Byla vysoká a neohnutá, měla tak tmavou pleť, že byla jako její vlastní stín, a dlouhé černé vlasy, které se jí vlnily tak, že se člověku při pohledu na ni zatočila hlava." "A co se stalo?" zeptala se. Do role byla obsazena Gemma Artertonová, která je běloška. V době natáčení filmu jí bylo kolem dvaceti let.
  • Celovečerní debut Sennii Nanua.
  • V knize je Melanie popsána jako blondýna s modrýma očima. Helen Justineauová byla popsána jako vysoká tmavá černoška ve věku kolem 40 let.
  • Podle režiséra Colma McCarthyho měl na styl filmu vliv film Garetha Edwardse Příšerky (2010): "O Příšerkách jsem před natáčením mluvil i s Garethem Edwardsem. Ten film byl pro mě referenčním bodem." [2016]
  • Některé scény se natáčely uprostřed rušné obchodní čtvrti Birminghamu (Spojené království).
  • Deb Close, švagrová Glenn Closeové, je velkou fanynkou zombie filmů a vždycky si chtěla v nějakém zahrát.Ve scéně, kdy se skupina musí prodrat davem zombie, má malou roli jedné z "hladových". Je to ona, kdo má na sobě modrou pleteninu se zelenou plísní v obličeji a krví kolem úst a krku, na kterou Glenn zírá, když její postava prochází kolem. Deb přiletěla do Velké Británie speciálně kvůli této roli a první, co Glenn udělal poté, co přijal její roli, bylo, že zavolal Deb, aby věděla, že hraje v zombie filmu.
  • Některé letecké záběry byly natočeny druhou jednotkou v přízračném městě Pripjať nedaleko Černobylu na Ukrajině. Režisér Colm McCarthy: "Velmi mě zajímaly postapokalyptické obrazy a průzkum měst. Chtěli jsme lidi spíše překvapit, než aby přišli s očekáváním filmu na úrovni studia. Do Pripjati v Černobylu jsme vyslali mikrodronovou jednotku, která natáčela záběry z vrtulníku, přičemž Pripjať sloužila jako městský Londýn." [2016]