T2 Trainspotting

75%
T2 Trainspotting

Na počátku byla příležitost...a pak přišla zrada. Uplynulo dvacet let. Mnohé se změnilo, ale stejně tak zůstalo mnohé při starém.
Mark Renton (Ewan McGregor) se vrací na jediné místo, které mu kdy bylo domovem. Čekají tu na něj: Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller) a Begbie (Robert Carlyle). Očekávají ho i další staří známí: smutek, ztráta, radost, pomsta, nenávist, přátelství, láska, touha, strach, výčitky, heroin, sebedestrukce a smrtelné nebezpečí, ti všichni stojí ve frontě, aby ho uvítali a společně to všichni naplno rozjeli. (Falcon)



Scénář:

Recenze: T2 Trainspotting

Kinobox.cz
60%

Druhý Trainspotting těží především z minulosti a z toho, jak dobře byli jeho hrdinové vykresleni před 20 lety. Každou chvíli jsme svědky flashbacků a vzpomínek (s mnoha záběry převzatými z prvního filmu). Je to větší nostalgie než třeba poslední Star Wars a je nutno uznat, že to celkem funguje.


Pete69
Pete69
29 102 bodů
7
To že by se Trainspotting 2 kvalitou přiblížil kultovnímu prvnímu dílu jsem nečekal a ani se tak nestalo. Příběh bývalých smažek po dvaceti letech. Všichni se touží pomstít Markovi za podraz a vcelku se tam nic neděje. Mírné prolínaní děje s minulostí a původní obsazení dodává dvojce důstojnost. 70% z nostalgie.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 266 bodů
6
Zbytečný návrat. Utopené v nostalgii, neschopné se posunout a přitom neochotné uspokojit alespoň poctivým nášupem toho samého - o sofistikovanost se scénář pokouší výpustkou všeho, co bylo zábavné. Druhý Trainspotting působí jako imitace sebe sama, neživá věc, která unyle pohazuje trademarky a pomrkává, ale nezačne nic říkat. Důležitější jsou odkazy na jedničku než děj. Opravdu mi má stačit film o tom, že krize středního věku je ještě o kus tvrdší, když jste nula? Hyperaktivní režie Dannyho Boylea, kdy je každý záběr napěchovaný nápady, tentokrát nestačí. Jde prostě o prázdný, nekonečně dlouhý film.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Hodně fain návrat za starými známými do Edinburghu, kteří jsou o 20 let starší, ale jinak pořád stejní. Teda až na to že už tak moc neřeší fet, ale hlavně prachy. V rámci možností to asi líp dopadnout nemohlo (když si třeba představím jak dopadl ten nostalgický pokus tuzemským Sněženkám a Machrům,ehm)..


Dodatečné informace

Původní název:
T2 Trainspotting 2 (více)
  • Velká Británie T2 Trainspotting
  • Velká Británie T2 Trainspotting 2
  • Velká Británie Porno
  • Velká Británie T2
  • Velká Británie T2: Trainspotting
Premiéra v ČR:
16. 2. 2017
Distributor:
Falcon
Země původu:
Velká Británie
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
18 mil. USD
Tržby:
42,07 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
T2 Trainspotting je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce T2 Trainspotting


Podobné


Powered byJustWatch