Legendy zločinu

71%
Legendy zločinu

Film nás zavede do tajné historie šedesátých let dvacátého století a neobyčejných událostí, které přinesly pochybnou slávu dvojčatům Krayovým. Hlavní dvojroli Rona a Reggieho Krayových ztvárnil Tom Hardy. (Freeman Ent.)




martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
10
Tom Hardy se vrátil do prostředí, ve kterém už exceloval v minisérii v roce 2009 pod českým distribučním názvem ´Úlovek´ a hned rovnou ve dvojroli. Dvojnásobný nášup Toma Hardyho, dvojnásobně zvýšená zábava. Opět příběh s břitkou brilantností, brutalitou a šokujícím dějovým vývojem. Tom Hardy, jakoby se v takovýchto rolích našel. Ve zmíněné minisérii brojila rivalita rodinná, tady svým způsobem také, jen na poli bratrském. Opět nikomu a nic není pramálo svaté. Násilí a konflikty se nevyhýbají nikomu a ničemu. Děj poukazuje na fakt, že všechno souvisí se vším, a že jakákoliv událost nemůže být v žádném případě náhoda či omyl. Nic také nezůstane bez následků. Tentokrát se jedná o 60. léta pojednávající osud dvou bratrů striktně terorizující Londýn. Má to hloubku, neočekávané a šokující zvraty a námětově ohromný temný potenciál. Pravda, nejoriginálnější příběh to zrovna není, ale na druhou stranu, dá se v tomto ještě vůbec něco nového vymyslet? Tom Hardy je ve vyobrazení obou bratrů velice impozantní už v tom, jak si s oběma charaktery hraje. Dalo by se to porovnat se stejnou rolí Jeana-Clauda Van Damma ve snímku z roku 1997 ´Dvojitý úder´. Technická záležitost je vlivem své doby samozřejmě viditelně rozdílná, ale co se týče odlišných charakterů obou bratrů, kdo byl po herecké stránce lepší? Buď jak buď, snímek ´Legendy zločinu´ jistojistě osloví diváky, kterým se líbila už výše zmíněná minisérie. Gangsterský film, který do výšin sice nevzejde, ale své osobité kouzlo na 100% má.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Hardy fain, vlastně hodně fain. Tím, že má dvojroli, nesleze z plátna a je to jenom dobře. Protože bez něj by zbyla hodně slabá gangsterka.
lamps
lamps
15 150 bodů
7
Jediné, co zajišťuje tomuhle komornímu gangsterskému retru účast v lichotivé společnosti "měli byste vidět", je okázale chameleonská kreace Toma Hardyho. Neplatí přísloví, že nejlepší scénáře píše život sám, protože Helgeland napsal jednoduchý filmový příběh zploštělý na stokrát obehrané téma "bad guys rising up", přičemž celá emocionální a psychologická stránka stojí celou svou vahou právě na výkonu Toma Hardyho - díky němu film funguje a nejenže se na něj dobře kouká, ale je i velmi zábavné ho poslouchat, ať už arogantní provokování policistů či gangsterů, nebo neodolatelně přiteplené sexuální narážky (Tom Hardy se tímto stává nejvíc cool gayem v historii filmu). Pomyslné pozlátko uplynulého filmového roku, který nepatřil DiCapriovi, Cruisovi ani Prattovi - patřil "šílenému" Hardymu...


Dodatečné informace

Původní název:
Legend (více)
  • Francie Legendy zločinu
  • Francie Legend
Premiéra v ČR:
15. 10. 2015
Země původu:
Francie, Velká Británie
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
25 mil. USD
Tržby:
42,97 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Legendy zločinu je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch