Padesát odstínů temnoty

53%

Komentáře a recenze 43

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
3
Zatímco jsem si u prvního dílu sypal popel na hlavu,protože jsem ho zavrhl ještě dříve než jsem ho shlédl,tak ten to díl si zaslouží tu nejpřísnější kritiku. Vše co bych mohl na prvním filmu pochválit zde vůbec nefunguje. Kdybych nevěděl,že je 50 odstínu erotická kniha,tak z filmu bych to vůbec nepoznal. Po jakékoliv péprné scéně zde nemůže být ani řeč. To samé platí o romantickém prvku filmu. V tomto díle byl pro jistotu zcela vynechán. Na své si tak maximálně přijdou milovníci knižní předlohy,protože všichni ostatní budou jen nevěřícně kroutit hlavou.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
2.5
Ještě horší zpracování, než první díl. Nevím co je na filmu zvláštního, obyčejná lovestory s béčkovým dějem. Nic extra se za celý film nestalo. Jediné vzrušení byl pád vrtulníku. Nevím, jak se přesně chovají sadisti při sexu, ale svázat nohy, pak provést normální akt mi také nepřišlo nic tak extra. No celé je to prostě jen slátanina na entou.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
2
Víc zábavná než celý film je následná nevyhnutelná debata, nakolik to tvůrci mysleli vážně a nakolik dělají sebeparodii typu Rychle a zběsile. Každopádně se té demenci smála v kině i cílovka, která dorazila z opravdového zájmu, takže nevím. První polovina kouzelně dementní ve své vyprázdněnosti a zoufale nudná, druhá najednou začne nabývat neustále větších obrátek až k mírně surreálnému závěru, ke čas a prostor splynou v jedno. Už kvůli těm několika upřímným záchvatům smíchu a spontánním potleskům té marnosti tomu nejde dát odpad.
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
8
Jamie Dorman je v tý hlavní roli fakt perfektní! Celý film je sice v podstatě směšný ale zároveň pobaví a zároveň celkem zobrazuje psychologii postav. Takže těch 43 procent by to chtělo zvednout!
Milandob
Milandob
8 900 bodů
2
Aspon to pekne vyzera, ked uz nic ine...
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
0
Viděl jsem už hodně špatných filmů. Viděl jsem i nesnesitelné filmy, ale tohle je něco trošku jiného. Tomuhle filmu jsem se smál. Romanticko-erotické drama, které s mými city nehnulo a u kterého se mi i skrz všechny ty postelové scény nepostavil ani jednou. Opravdu mě překvapuje, jak je to celé vyumělkované. Je neuvěřitelné, jak se ve filmu dějí věci přímo ve chvíli, kdy se dít mají. Tolik náhod. Tohle je hloupý film bez špetky vkusu, který v sobě nemá zrno realističnosti. Jsou to jen snové výjevy obtloustlé svině. Nefunkční ve všech ohledech - překvapivě se to však udrželo mimo mé nasraní (viz. Dítě Bridget Jonesové).
Tom Hardy
Tom Hardy
8 339 bodů
3
Je až neskutečné, jak málo z té látky filmaři dostávají. Erotika tentokrát už pro jistotu žádná. Jen to nejnudnější soft-péčko, kde se opakuje schéma "kalhotky dolů, košile dolů, Dorianova hlava dolů" a nic víc. Nebýt kuliček, nebyl by tu ani náznak fantazie. Romantika opět úsměvně zadýchaná, ale tomu se nelze divit - ostatně stylem vychází z Twilight ságy. Je třeba ocenit snahu o nějaký reálný dramatický oblouk (katarze se stalkerkou je bez debat to nejlepší, co oba filmy nabídly), celek je ale neuvěřitelně vyprázdněný. Není to ani tak film, jako spíš série MTV videoklipů, kdy hudba určuje, na co se zrovna díváme. Když nastoupí hlasitě pohodový pop, čeká nás koláž nezávazných obrazů. Když dojde na trošku hutnější hudbu, hlásí se o slovo romance. No a na drama zbývá instrumentálka, ale většinou nemá k čemu hrát. Kdyby se tvůrci vykašlali na erotiku (na které v tomhle podání stejně nic sexy není) a přidali na thrillerové části, mohl být výsledek alespoň ucházející.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
4
Tenhle (i předchozí) i film je zákeřný v tom, že je natočený za běžný rozpočet hollywoodských trháků, má slušnou režii i obsazení a vůbec celé zpracování je očekávatelně profesionální včetně povedeného soundtracku, a přitom má tak mizerný scénář. Těžko mu to vyčítat, ona knižní předloha je ještě slabší v tom smyslu, že je příšerně rozvleklá a tady film dává divákovi alespoň milosrdnou možnost shlédnout celý ten prvoplánový děj za 2 hodiny (v případě prodloužené verze). Ještě tak kdyby se toho chopili nějací filmaři pornografie, tak z toho mohlo být jakž takž nápadité péčko a aspoň bychom nepřišli o to, co knížku tak proslavilo. Takhle máme podprůměrnou romanťárnu prokládnou pár vzdechy a přírazy, které se v periodických intervalech opakují s ubíjející monotóností. Dakota Johnson se u toho ještě snaží aspoň nějak tvářit, ale co by někoho mohlo přitahovat na výrazu Jamieho Dornana, to opravdu netuším - byť bych měla být cílová skupina knihy a filmu, tak tenhle chlap pro mě má ve své roli sex appeal pod bodem mrazu. Jakékoli erotické napětí mezi postavami jsem nezaznamenala - a to musí být zákonitě u tohoto žánru možná ten největší problém.
roque
roque
2 923 bodů
10
Jelikož jsem fanoušek knižní série a viděla jsem i první díl, tak jsem vyrazila i na díl druhý. Musím říci, že změna režiséra a scénáristy filmu velmi prospěla. Příjde mi, že scény a děj na sebe jakoby lépe plynuleji navazují.
  • Jamie Dormam sexy
  • exteríéry
Profilová fotka
Uživatel
2 840 bodů
0
(PG 18+) Když jsem byl na premiéře prvního dílu, tak jsem byl rozhodnut pro odpad, ale naštěstí jsem tam prdnul aspoň tu hvězdu, protože to co bylo zde, ve dvojce :DDDDDDDDDDDDDDDDDD - to mě rozdrtilo 5x tolik, to mě (k)cringovalo jak nikdy, erotické scénky jak ze záchoda, v jedničce byly aspoň nějaké erotické nápady, nééé tady jedinej nápad byl jen kulička do vagínky. To mě počůrejte, a že prý dvojka lepší než jednička. Obojí odpad -> v jedničce jsem se aspoň jednou zasmál.