33 životů

67%
33 životů

V roce 2010 bylo při důlním neštěstí v Chile zaživa pohřbeno 33 horníků. Na jejich vyproštění pak celých 69 dní pracoval dnem i nocí záchranný tým, zatímco jejich rodiny i svět čekal na jakýkoli záblesk naděje. Napětí vzrůstalo i v dusivém horku 200 pater pod zemí, kde brzy začaly docházet zásoby i čas. Ve strhujícím příběhu o houževnatosti, víře a triumfu lidského ducha natočeného podle skutečného závodu s časem exceluje Antonio Banderas.




Pete69
Pete69
29 851 bodů
5
Film podle skutečné události..fajn.. příběh, který musel být v reálu drsný.. fajn.. ale to zpracování.. není fajn. Dukla 61 strčí tento snímek tématikou podobný do kapsy ve všech směrech. Zde chybí dramatičnost, kterou by si příběh horníků, kteří byli uvěznění přes dva měsíce kurevsky hluboko pod zemí zasloužili.. hollywoodský konec, který nezacharanil ani Antonio Banderas a jeho souputníci, kteří mimochodem ze země vylezli čistí a vyvonění. Prostě tohle se mě nedotklo a nebojím se říct, že film v mých očích zneužil, či zlehčil skutečný přibéh obětí této události..
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
8
Příběh o důlním neštěstí v Chile známý z médií o jehož průběh ihned po záchraně všech přeživších horníků projevili zájem filmaři, jejichž dílo můžeme teď vidět a vlastně se i dozvědět další události, které se do médií nedostali. Film je natočen s naprostým respektem ke všem těm lidem, kteří to prožili a kteří tam zahynuli. Tvůrci se nijak nesnažili o nervy drásající drama nebo o cílenou citovou položku celé tragédie. Jedná se pouze o lehké převyprávění celé této události a to se kupodivu povedlo. Takže nelze čekat nějaký další popkornový katastrofický biják.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Neustále přehrávající Banderas, nulová atmosféra, vztah k postavám žádný..Vlastně mi bylo úplně u zadnice jak to dopadne (ikdyž to člověk ví, pokud netrávil druhou půlku roku 2010 na Marsu). Tohle si ti horníci fakt nezasloužili.

Dodatečné informace

Původní název:
The 33 (více)
  • USA 33 životů
  • USA The 33
Premiéra v ČR:
1. 10. 2016
Země původu:
USA, Chile
Rozpočet:
25 mil. USD
Tržby:
24,9 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
33 životů je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch