33 životů

67%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
5
Film podle skutečné události..fajn.. příběh, který musel být v reálu drsný.. fajn.. ale to zpracování.. není fajn. Dukla 61 strčí tento snímek tématikou podobný do kapsy ve všech směrech. Zde chybí dramatičnost, kterou by si příběh horníků, kteří byli uvěznění přes dva měsíce kurevsky hluboko pod zemí zasloužili.. hollywoodský konec, který nezacharanil ani Antonio Banderas a jeho souputníci, kteří mimochodem ze země vylezli čistí a vyvonění. Prostě tohle se mě nedotklo a nebojím se říct, že film v mých očích zneužil, či zlehčil skutečný přibéh obětí této události..
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
8
Příběh o důlním neštěstí v Chile známý z médií o jehož průběh ihned po záchraně všech přeživších horníků projevili zájem filmaři, jejichž dílo můžeme teď vidět a vlastně se i dozvědět další události, které se do médií nedostali. Film je natočen s naprostým respektem ke všem těm lidem, kteří to prožili a kteří tam zahynuli. Tvůrci se nijak nesnažili o nervy drásající drama nebo o cílenou citovou položku celé tragédie. Jedná se pouze o lehké převyprávění celé této události a to se kupodivu povedlo. Takže nelze čekat nějaký další popkornový katastrofický biják.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Neustále přehrávající Banderas, nulová atmosféra, vztah k postavám žádný..Vlastně mi bylo úplně u zadnice jak to dopadne (ikdyž to člověk ví, pokud netrávil druhou půlku roku 2010 na Marsu). Tohle si ti horníci fakt nezasloužili.
Matli
Matli
8 300 bodů
8
Tyhle filmy prostě můžu. Dobře natočené katastrofické drama, kde se hraje na city a podle skutečné události, co víc si přát. Toník podává jeden ze svých nejlepších výkonů, jen bych asi radši slyšel španělštinu než angličtinu (od ´´španělů´´), ale budiž. Pátá hvězdička s odřenýma ušima. 84%
Meky
Meky
1 381 bodů
7.5
Zajímavý námět napsaný životem, schopný režisér a poměrně slušný film o záchraně 33 horníků je na světě. Navíc pokud neznáte skutečnosti, které se chilským horníkům přihodily v roce 2010, tak zůstanete v napětí skoro do konce filmu. Stejně jako já. Zlaté ruce režiséra, jak při zpracování námětu, který je řemeslně na úrovni, tak při výběru hereckého ansámblu. Gradace filmu ústí do jediného momentu na konci, který mi připadal už trošku více sentimentální a patetický, ale vzhledem k vzniklým událostem si režisér ani nemohl dovolit jinak. Jeden z posledních počinů hudebního mistra Jamese Hornera velice decentní, ale příjemný. Závěr? Nadstandardně zpracované drama o lidské katastrofě 800 metrů pod zemí. Respekt.