Antonio Banderas bude mezi 33 zavalenými chilskými horníky

Antonio Banderas bude mezi 33 zavalenými chilskými horníky
Mezi těmi, kdo měl o projekt zájem byla i produkční společnost Brada Pitta B Entertainment. Ta nabídla horníkům několikamilionovou částku, ale ani zdaleka nebyla jediná a jistě ani nejvyšší. Produkce se tak nakonec ujal Mike Medavoy a jeho společnost Phoenix Pictures. Pojekt pojmenovali The 33.
"Stejně jako milióny ostatních lidí jsem záchranou akci sledoval," uvedl Medavoy. "Je to srdeční záležitost, jde o příběh vítězství lidského ducha. Navíc jde o svědectví o odvaze a houževnastosti chilských obyvatel. Pro filmové plátno bych si nemohl přát lepší příběh."
Rodrigo Santoro
Zajímavostí je, že někteří horníci projevili zájem zahrát si sami sebe a mohli by se tak objevit po boku známých herců. Těmi prvními, kteří se nalodili na palubu, jsou Martin Sheen, Rodrigo Santoro a Antonio Banderas. Poslední jmenovaný se ujme role horníka Maria Sepúlvedy, charismatického muže, kterého místní média překřtila na Super Maria, poté, co na záznamech posílaných na povrch působil jako energický hostitel v dole a s humorem ukazoval, že se mají dobře.
Antonio Banderas
Režie se ujme Patricia Riggen a autory scénáře jsou Mikko Alanne a José Rivera. Natáčení by mělo začít ještě tento podzim v Chile.