Běžící muž

67%

Komentáře a recenze 16

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
Kingovu předlohu jsem nečetl což je výsledku nakonec možná dobře. I přesto Běžícího muže považuji za hodně slabý akčňák a za jeden z nejslabších filmů Arnolda vůbec. Slabé béčko,které propaguje nadměrnou brutalitu a násilí bez hlubší myšlenky. To vše navíc v naprosto otřesném a levném hávu.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
5
Osmedesátkové "patlamoto" sci-fi, které drží na hladině průměrnosti Arnold Schwarzenegger, ale ani ten nepředvedl moc dobrý výkon, na který jsem většinou zvyklý. Utíkat celý film ve zlatém elastickém oblečku ho asi moc nebavilo. Za mě jen průměrná záležitost.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
6
Mediální manipulace, senzacionismus a masová hysterie. Na to všechno se zaměřuje tento snímek, který je natočen na základě námětu románu Richarda Bachmana (Stephena Kinga), který v Česku vyšel pod názvem 'Běh o život'. Bohužel však zůstalo jen u toho námětu. Filmový příběh je oproti knize zcela jiný. Každopádně i tak mají jedno společné a tím je reality show. Tvůrci snímku se na takovýto fakt podívali v akčně zábavné, a co si budeme povídat, i vcelku brutální satiře. Takže moralizačně socio-kritický pohled naprosto všem unikne. V románu je rok 2025, ve snímku 2017. A když se to vezme kolem a kolem, daná atmosféra daleko od pravdy není. Media lžou, totalitní zákazy a nařízení také různá jsou, když se v nějaké reality show poperou, divácký zájem okamžitě stoupá. Film je vcelku zajímavý, ale nešťastně natočený. Nízký rozpočet je znát na kulisách a v ději je jedna nelogičnost větší než druhá. Když si vezmeme ten nejvíc do očí bijící, tak opravdu je možné všechno prošpikovat kamerami. Stačí si jenom spočítat, kolik kamer muselo být namontovaných v helikoptéře , aby televize mohla krásně sestřihat vzniklý incident a šéf reality show tento sestřih upravit a použít pro svůj vlastní prospěch. A co ten útěk? Arny prchá z vězení za pozornosti kamer v plném detailu a on ho nikdo nechytí? Ne tenhle film se prostě nedá brát vážně. Ale jako filmová zábava, nemálo podobná klasickému snímku 'Rollerball' (1975), bohatě postačí. Sledovat příběh, bavit se a nepřemýšlet nad tím. Nakonec, Arny tu hláškuje co mu síly stačí, tak co chtít víc.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
6
Je to možná nehorázná blbost, ale počítejte s tím, že je to nehorázná blbost s Arnoldem. Navíc základní příběh je také docela originální. Nejvíc pokulhává provedení. S jiným režisérem by mohlo jít o skvělou věc, ale takhle jen běhají hrdinové skladištěm a útočí na ně týpci s motorovejma pilama v příšerných kostýmech a s příšernými hereckými výkony. Je to opravdu promarněná šance, protože s tímhle námětem a Arnoldem by šly dělat divy... Bohužel film odpovídá kýči doby vzniku. Každopádně je nutnost vidět to bez dabingu - tahle angličtina přímo od Štýrského hradce lahodí sluchu!
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6.5
Vždycky mě fascinuje, když si přečtu nadprůměrnou knížku, která mě zaujme dějem i výpovědí a pak to uvidím ve filmu a je to děs a běs. Na tom filmu je špatně bohužel hlavně skutečnost, že hlavní roli hraje Arnold. Respektive, že tu roli hraje Arnoldova muskulatura.
lamps
lamps
15 156 bodů
3.5
Kolosální hovadina, která se kvalitou nechytá ani na své guilty pleasure ambice, ani na svou ultra-guilty pleasure dobu. Oproti takovému Komandu je tohle asi stokrát lacinější a křečovitější výstava Arnoldovy fyzické zdatnosti, která navíc trestuhodně mrhá jinak zajímavým futuristickým námětem. Nevím, jestli je debilnější hudba, chaotický střih nebo celé schéma a provedení očekávané gladiátorské show, ale dohromady to dává horko těžko koukatelný paskvil. Za vyzdvihnutí stojí jako tradičně jen hláškující Arnold a navzdory přítomnosti sličné partnerky také absence nějaké otravné romantické linky..
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Brutality není nikdy dost ale v tomto filmu něco chybí. Není to přímo ono. Dobrý soutěžní film.
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
8
"Hej, světluško! Hej, hej, vánoční stromečku." Akční nářez podle předlohy Stephena Kinga. Hra přenášené v přímém televizním přenose, kde na konci zůstane jen jeden vítěz, jeden živí. Nápad je to originální a film je po všech způsobech zajímavý. Přesto, že je to staré sci-fi, tak je to dobře natočený a díky Arnimu je to i drsná rubačka. - 80%.
kedl
kedl
6 380 bodů
6.5
Brutální film se skvělým Arnoldem .
evismaior
evismaior
4 254 bodů
6.5
Film, pod nímž je autor předlohy Stephen King podepsán jako Richard Bachman. Ovšem z předlohy zůstalo málo, snad jen ten motiv televizní show budoucnosti a hrdina prchající před jistou smrtí. Ale Arnie je tady v kondici a nejvíc zábavné jsou ty vize z osmdesátých let, jak to bude vypadat v roce 2017 - aneb spousta děvčic s vlasy typu ovčí vlna provozujících před kamerou aerobik:-)