Díra u Hanušovic

55%
Díra u Hanušovic
Plakát traileru

Učitelka němčiny Maruna (Tatiana Vilhelmová), toho času hospodská, se snad nikdy nevdá. Na malé vesnici je o vhodné muže nouze: nerozhodný starosta (Ivan Trojan) tráví hodně času na posedu a čeká na svého jelena, dětsky naivní Olin (Jaroslav Plesl) je okolím považován za neškodného vesnického blázna a klempíř Kódl (Lukáš Latiňák) se s chutí otočí za každou sukní. Maruně na klidu nepřidá ani její panovačná matka (Johanna Tesařová), o kterou spolu se sestrou Jarunou (Lenka Krobotová) pečují. Když navíc Jaruna využívá první příležitosti a odjíždí po boku postaršího Němce Hanse do Mnichova, zůstává Maruna v „Díře“ s matkou i nápadníky sama. Jednoho dne však u Hanušovic dojde k nečekané události…




Psisko59
Psisko59
32 829 bodů
8
Film, který se (pro mě podobně jako Kurvahošigutntág) vyklube až na druhé nebo třetí shlédnutí: Hanušovice jsou vážně díra a mnoho šancí k příjemnému životu nedávají. Maruna nemá moc na vybranou - zajímavý chlap nikde, dusící a vyčítavá matka jí předhazuje prázdný život, podobný tomu jejímu. Vypočítavá sestra ji při první příležitosti nechá na holičkách a odjede se starým vdovcem Hansem do Mnichova, ačkoliv už ví, že sestra je těhotná a po mrtvici nemohoucí matka jí zůstane na krku. I Maruna, otrávená a rezignovaná, jako by zapadla do místního bahna buranství a nihilismu ... Krobot jako scénárista a režisér je nemilosrdný, nešetří nic a nikoho.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
5.5
Tento film je trošku přitažený za vlasy. takto prohnilá vesnice plná pitomců přeci nemůže v ČR existovat. Přesto že je film nabitý českými hvězdami je obtížně stravitelný. Nemluvil bych ani o černé komedii, ani o dramatu. JE o takový film na který koukáte s otevřenou pusou, i když se tam vlastně nic neděje.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
4
Typické české nic. Čekal jsem od Krobota něco chytřejšího a především smysluplnějšího. Jenže bohužel.

Dodatečné informace

Původní název:
Díra u Hanušovic (více)
  • Česká republika Díra u Hanušovic
Premiéra v ČR:
24. 7. 2014
Distributor:
A-Company
Země původu:
Česká republika
Přístupnost:
15+

Powered byJustWatch