Rána z milosti

70%
Rána z milosti
Plakát traileru

Kapitalismus v Čechách. Ze spisovatele a novináře Josefa Klímy se stal televizní reportér. Tak jako dávné Rekviem pro panenku, tak i nejnovější příběh Josefa Klímy, Rána z milosti, vychází z jeho reportérské zkušenosti. Materiál na krimi příběh mu však neposkytlo zločinecké podsvětí, ale zkorumpované prostředí policie. Aleš Berka (Milan Kňažko) je úspěšný okresní policejní ředitel. Avšak metody jeho úspěchu jsou velmi svérázné. Dovedl ve svém okrese k dokonalosti propletení kriminalistů a kriminálníků. Dnes je mu padesát let a mohl by spokojeně bilancovat nebýt jedné nanicovaté nehody kdesi na lesní křižovatce?




Pete69
Pete69
29 851 bodů
6.5
Na televizní film s evidentně nízkým rozpočtem je to dobrá práce. Příběh z divokých devadesátek, korupce, chobotnice.. Takový lacinější Milenci a vrazi. Stopa Josefa Klíma je znatelná, bohužel konec je zbytečně překombinovaný a zkazil mi celkový dojem ze slušně se rozvíjejícího filmu.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Slušné české televizní krimi drama, které má slušnej scénář a především výborné herecké obsazení v čele s Kňažkem a Dlouhým, který se v roli mafiána vyžívá.

Dodatečné informace

Původní název:
Rána z milosti (více)
  • Česká republika Rána z milosti
Premiéra v ČR:
30. 10. 2005
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění