Popelka

72%

Komentáře a recenze 41

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
30 148 bodů
6
Prostě Americká Popelka v moc pěkném typicky princeznovském Disney hávu pro malé i větší dívky. Já na tohle moc nejsem, snažil jsem se najít něco kladného a tak jsem si alespoň dovedl představit, že se to musí holkám asi hodně líbit. Hudba ladí s tématem, vizuál pěkný.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 455 bodů
10
Zpočátku jsem byl z nápadu hereckého zfilmování kreslené klasiky krapet skeptický, ale musím přiznat, že z výsledku jsem velice překvapen. Studio Walt Disney si dalo setsakramentsky záležet a vytvořilo dílo, které se chtě nechtě musí stát stejně vyhledávaným snímkem jako jeho předobraz. Po technické stránce je viditelně poznat postup používající hlavně ve 40. a 50. letech. Tento fakt tomu všemu dává na síle a na jedinečnosti díla. Fenomenální výprava, výborné efekty, romanticko-pohádková atmosféra a hlavně nádherný příběh, který romanticky založeného diváka donutí ukápnout slzičku štěstí. Tady je laťka zvednuta hodně vysoko a řekl bych, že ji už jen tak někdo nepřekoná. Zkrátka, naše česká ´Popelka´ má tímto velice silnou konkurenci.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 290 bodů
6
Po nedoceněné vynikající Tarsemově Sněhurce je tohle jenom na půl cesty, ani o kus dál. Pohádka je tu jen překážkou pro rozvíjení postav, které se kvůli plochým zvratům musí vzdávat hloubky. A vůbec útěk k lehkému žánru je tu na škodu.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Klasika v moderním hávu. Skvěle natočená, s pohádkovou Lily James v hlavní roli. Disney narazil na novou zlatou žílu, takže...kdo bude další?
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Možná trochu podceňovaný projekt, kterému v dnešní době a potom, co byla z daného námětu vymačkána filmaři z celého světa takřka všechna šťáva, nikdo moc nevěřil, ve kterém je ale zároveň vše přesně na svém místě, je nádherně plynule zrežírován a přímo skvostně herecky obsazen, především ve vztahu k originálnímu animáku od Disneyho, k němuž je často odkazováno. Celé krásné pohádkové schéma pak přímo kouzelně podbarvuje perfektní soundtrack a decentní, ve správné míře využité vizuální efekty, které mají mimochodem na svědomí asi nejzábavnější sekvenci ze všech filmů o Popelce vůbec. Čistá práce, kde je sice humoru trochu poskrovnu, ale od prvních vteřin chytne za srdce a už nepustí...
Matli
Matli
8 300 bodů
6
Když porovnám tuto Popelku s Šípkovou Růženkou (s Angelinou Jolie), tak se to nedá srovnat. Krom parádních efektů, což jsou mimochodem jen měnící se havět v lidi a furt někde přešlapujícího kačera, tak je to celkem nuda. Samozřejmě hvězdičku si zaslouží Cate Blanchett, lépe už macechu asi zahrát nešlo. 51%
Floridsky
4 376 bodů
8
Příjemná, poctivě natočená pohádka s pěkným vizuálem a krásnou Lily James. Spokojenost!
Renfield
Renfield
2 813 bodů
6
Popelka je poutavé dílo s povedenou výpravou a zajímavými kostýmy. Potěší herecké obsazení a to především Helena Bonham Carter v menší roli víly, která ji dle očekávání sedla a samozřejmě macecha Cate Blanchett.
Ombak_Penari
2 764 bodů
7.5
Bylo to občas přeslazené až mě z toho bolely zuby (hlavně když Popelka nahodila svůj hřejivý úsměv), ale jinak to byla fajnová pohádka. Sice klasicky americky zářivá a rozmáchlá, ale proč ne. Snímek hýří sytými barvami a je to opravdu okouzlující, především u scény s vykouzlením popelčina kočáru a šatů jsem měl pocit opravdového vizuálního krásna. Obecně mi Popelka přišla někdy až nesnesitelně sladká, princ taky vypadal, že se mu v očích zrcadlí celá mléčná dráha a nejromantičtější místo pro život byla stejně popelčina komůrka v podkroví, ale beru to prostě jako pohádku a do pohádky asi dobrý. Být dítě, tak bych byl nejspíš úplně unešený. Nicméně Češi stejně dobře vědí, která Popelka je ta nejlepší...
sporkaska
sporkaska
2 358 bodů
5
Rozprávka o Popoluške ma moc nebere a ani táto nová verzia starej klasiky si ma nezískala. Je to celé nejak moc farebné, často preafektované, s hromadou nevýrazných postáv a divných novotin. Náladu mi zlepšila len naturálne pôvabná popElka a čarovná víla, ktorá bola príjemne praštená. Inak žiadne dojatie ani okúzlenie sa nekonalo.