Rio Conchos

65%
Rio Conchos
Rio Conchos
Skupina Apačů na náhodní plošině provádí pohřební obřad, když je postřílí opilý bývalý konfederační důstojník major Lassiter. Je proto zajat a předveden před kapitána Havena. Ten sice ví, že když se před rokem vrátil z války, zjistil Lassiter, že jeho ženu a dítě surově umučili právě Apači, přesto se ale domnívá, že podobné násilné akce nic nevyřeší. Kapitán, který velel jednotce, které právě skupina konfederačního velitele Pardeea ukradla větší množství zbraní, navrhuje Lassiterovi, aby mu pomohl Pardeeho přivést a zabránit transakci s ukradenými zbraněni. Lassiter po delším váhání přijímá, vyžádá si ale „k ruce“ jistého Rodrigueze, se kterým ho zavřeli do cely, zločince, kterého čeká oprátka. Umí ale španělsky, ovládá i jazyk Apačů a v Mexiku se dokonale vyzná. Kapitán Haven, černý seržant Franklyn, Lassiter a Rodriguez se s vozem, na kterém jsou naloženy sudy s výbušninou, vydávají na cestu…



Pete69
Pete69
29 978 bodů
7.5
Hodně dobrý western o kterém jsem nikdy neslyšel. Parádní akce, scenérie, skvělá kamera a zajímavý scénář. Film má slušný spád a nenechá diváka chvíli vydechnout, natož se nudit. Zajímavý western s neméně zajímavou nesourodou partičkou hlavních hrdinů.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 440 bodů
8
Dobře napsaný a natočený western, kde se pořád něco děje a kde je vývoj příběhu velmi razantní. Ten sleduje bývalého konfederačního důstojníka majora Lassitera plného nenávisti k Apačům neboť mu povraždili rodinu. A není to jen tak ledabylý příběh o touze pomsty. Režisér Gordon Douglas vytvořil westernový snímek jak z Rodokapsu a díky dobré kameře Josepha MacDonalda i vkusnou vizuální podívanou. Děj sice může být pro někoho rutinní, ale když je předností nebezpečí, nedůvěra a nepřátelství, tedy to co western dělá westernem, nemůže být o vkusném příběhu pochyb.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 012 bodů
8
Četla jsem samé negativní reakce diváků na tento western. Tady jsou naštěstí jen pozitivní. To jsem ráda, protože se mi ten film docela líbil. Trvá sice přes 100 minut, ale nenudí. Velmi mě "dostala" ta scéna, kdy Indiáni ty bělochy vlečou na provaze za koňmi, to vždycky když si představím, že by se mi přihodilo, tak se otřesu děsem! Postavy jsou zajímavé, dobře zahrané a vždycky si taky všímám hudby. Je taková nenápadná, ale Jerry Goldsmith velmi dobře vystihuje svými tóny děj. Kamera Josepha MacDonalda rovněž stojí za zmínku. A samozřejmě i režie Gordona Douglase. Natáčení probíhalo v americkém státě Utah a v Mexiku, což kvituji s povděkem, nemám ráda, když má jít o americké skály a točí se třeba v Chorvatsku někde u Plitvických jezer. Divák westernů je zvyklý na ty své "westernové tváře" jako byl John Wayne, Charles Bronson, Clint Eastwood apod., ale neškodí vidět někdy neokoukané herce, dá to tomu westernu zas jiný rozměr.

Dodatečné informace

Původní název:
Rio Conchos (více)
  • USA Rio Conchos
  • USA Nezmieriteľní
  • USA Río Conchos
  • USA Silah Pesinde
  • USA Рио Кончос
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění