Batman: Návrat Temného rytíře, část 2.

81%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
30 279 bodů
8
Skvělý animák. Batman, nebo třeba i Superman tu nejsou vyobrazeni, jako totální klaďasové, ale jsou to pěkně drsné bestie, které se neštítí násilí. Je to dostatečně temné, vidíme i Jokera, který je hodně brutální. Lehce hororové pojetí podporuje atmosféru. Pěkná práce.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 301 bodů
8
Hezká batmanovská přehlídka, která v sobě má vše, co si s dnešním fenoménem Batman (i v důsledku revizionářské předlohy) spojujeme. Trochu mě mrzí mělké charaktery, ale na druhou stranu může díky tomu film odsýpat.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Výborný animák se spoustou parádních scén (cokoliv s Jokerem, závěrečný fight se Supermanem), ale nemám z toho ten odrovnávací pocit jako při "Part 1". 8/10
JosefTomas
JosefTomas
9 035 bodů
9
Filmu dávám o 5 % více, než předchozí části. Protože Batman opravdu dokáže prohrát, není nezranitelný a je drsný. Příběh je opět silnější stránkou filmu, akce opět dovedená do takové dokonalosti, jak to jen jde. Souboje famózní. Ale vidíme Batmanovi slabiny v plném rozsahu, navíc konečně využití Jokera, než v prvním dílu a že to s ním nebude lehké.
squirrelpool
squirrelpool
7 019 bodů
8.5
Jen pro zajímavost - tohle je komiks, kterým se velmi volně inspirovali tvůrci Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti. Na první pohled to může mást, ale přesto, že je to kreslený film není to dětský film. Pokud tedy nepovažujete polonahou neonacistku s hákovými kříži na prsou a holých půlkách za dětskou postavu. Jinak je to asi nejlepší film, podle komiksu, co jsem viděl. Nebo alespoň nejdokonaleji převedený. Tomuhle filmu se snad nedá vytknout ani věta, která by se lišila oproti předloze. Vážně, četl jsem komiks a upřímně, nejsem si na 100% jistý, ale řekl bych, že je to jako vzaté přes "kopírák". Každá scéna, každé slovo, jako v komiksu. Opravdu, kdo je zvědavý na skutečně (nerad to slovo používám) revoluční komiks a zrovna ho nebaví číst komiksy, je tohle jasná volba. Protože krom již zmíněné přesnosti je i vizuální zpracování mnohem lepší. Skutečně se na to lépe kouká. Předloha je opravdu revoluční, minimálně pro Batmana. Takový jakého známe dnes, např. z Burtonova filmu a pozdějších je, až od tohoto. Miller vzal postavu pro děti (Adam West) a udělal z ní postavu pro dospělé(Christian Bale). Batman je brutální, i když nesmrtící. Jeho protivníci, v čele s Jokerem, jsou neméně brutální a k tomu smrtící.
cjmafia
4 387 bodů
10
Já moc na tyhle komiksové animáky nejsem, mám rád spíše filmové komiksy. Ale po tomhle snímku to vypadá, že se o tyto animáky budu zajímat více. Batman je a vždycky bude má nejoblíbenější komiksová postava a nenapadlo by mě, že by mě dokázal zaujmout i ve kreslené podobě. Stalo se. Snímek má skvělý příběh, skvělou akci a je snad ještě temnější než Nolanovi snímky. Scény z Jokerem patří mezi top scény a určitě překonají konečný souboj ze Supermanem, který je, ale také top a trošku navnadí na chystaný snímek Batman vs Superman. Nesmím ještě zapomenout na skvělou hudbu Christophera Drakea, která se poslouchala opravdu dobře. Chci více takových snímků. 10/10.
skylark13
skylark13
2 088 bodů
10
Paráda, občas mě trochu otravovala nekonečnost munice ve všech zbraní, ale to vem čert, je to perfektní, správně brutální, šílený joker jako nikdy a bitka s Clarkem na konci......no prostě skvělí:-)
MnamBuchta
964 bodů
8
Velice kvalitní animovaný Batman film který je rozdělen na dvě části. Film vás bude bavit svou akcí, animaci a velkou škálou různých postav. Příběh mi nepřijde nijak extrémně originální ani speciální, ale pobaví a to je hlavní. Takže pokud máte rádi animaci a k tomu Batmanovskou tématiku, šup na to. 8/10