Jupiter vychází

58%
Jupiter vychází

Když se pod noční oblohou narodila Jupiter Jonesová (Kunis), znamení napovídala, že je předurčena k velkým činům. Nyní již dospělá Jupiter sní o hvězdách, ale probouzí se do chladné reality uklízečky toalet a nekonečného sledu neúspěchů. Až když na Zemi dorazí Caine (Tatum), geneticky upravený bývalý armádní lovec, jehož úkolem je Jupiter sledovat, začne si uvědomovat naplnění svého osudu - její genetická výbava ji předurčuje jako dědičnou následnici královny vesmíru. Toto neobvyklé následnictví by však mohlo ovlivnit rovnováhu ve vesmíru. (Warner Bros.)




Recenze: Jupiter vychází

Kinobox.cz
20%

Co na tom, že výprava je opravdu špičková a každý trik měl od grafiků tu nejlepší možnou péči. Wachowští bez ladu a skladu dali do jednoho filmuskřeta z Harryho Pottera, Lizarda z Amazing Spider-Man, mimozemšťany z Akt X, svatbu z Hunger Games, Sloního muže, polovlkodlaka, andělská křídla, obří futuristické koráby, létající boty a nic z toho nepomáhá.


Pete69
Pete69
29 102 bodů
5.5
Bída. Celkem promarněná šance. Mix romantiky, sci-fi a zvláštní akce.. Je to hodně zvláštní koktejl, který mi nechutnal. Když se objevila Mila Kunis, tak jsem také nebyl nadšený. Zbytečně komplikované a zplácané ztvárnění příběhu, který měl podle mě potenciál - 50%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 299 bodů
8
Jedná se o mix několika žánrů. Sci-fi, pohádka, fantasy, legenda a romance. Příběh je napsán srozumitelně, takže k správnému uchopení děje nic nebrání. Veliký přínos je hlavně v netlačení v ničem na pilu. Vývoj hlavní postavy od ponurého života až po výbušnou akci si tak lze dobře vychutnat a trochu se i do hlavní hrdinky samovolně vcítit. Monstróznost a efektivnost překonávající veškerého dosaženého klišé nelze očekávat. Wachowští směle ubrali plyn, což je jedině dobře,protože stereotypnost tvorby a neustálé překonávání sebe sama může jedině uškodit. Vše má svou hranici. Snímek se tedy nedá považovat za excelentní dílo, ale to neznamená že by bylo nějak špatné. Naopak. Je to snímek kouzelný, romanticko-dobrodružný a tak nějak určený pro dámské divátsvo. A proč by taky ne.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 265 bodů
8
Po skončení filmu se všude ozývalo nespokojené mručení. Nevím. Já měl po celou dobu nasazený úsměv od ucha k uchu a bavil se jak malej kluk. Ostatně právě jako film od malých kluků výsledek vypadá. Těžko říct, jestli schválně, nebo ne. Možná dokonce ne... a ta roztomilá přepjatost a přeplácanost byly míněny vážně. Pak ať, holt se nám tu rodí potenciální guilty pleasure. Mila Kunis coby královna vesmíru, která by hrozně ráda servala podprsenku, ale Channinga Tatuma to "vůbec nezajímá". Roubované antikorporátní poselství (opakující motiv z Matrixu a Atlasu Mraků o přeměně lidí na konkrétní komoditu). Spousta náhod v ději a šíleně přehrávající herci v čele s Eddiem Redmaynem, který by po celý film chtěl neustále plakat a my nevíme proč. Všechno je tu zkrátka tak over the top, že když to byť na okamžik začnete brát vážně, narazíte. Tak to doporučuju ani nezkoušet a prostě nasednout na tuhle space operu plnou okázale kýčovitých vizuálů a velkých gest větších než sám vesmír. Nakonec bude nepatřičné jen to, že chybí soundtrack od Queenů.


Dodatečné informace

Původní název:
Jupiter Ascending (více)
  • USA Jupiter vychází
  • USA Jupiter Ascending
Premiéra v ČR:
5. 2. 2015
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
176 mil. USD
Tržby:
183,99 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Jupiter vychází je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch